Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Versierde koeien, volksmuziek en Krapfen tijdens de 'Almabtrieb' in het Alpbachtal

Den Haag, 21 september 2010
Wie in de herfst naar Tirol vertrekt, kan rekenen op tal van traditionele evenementen. Zo ook in Alpbachtal Seenland, waar op zaterdag 18 en 25 september een van de grootste Tiroler 'Almabtriebe' plaatsvindt. In Reith in het Alpbachtal (Tirol) wordt volgens Alpentraditie de 'thuiskomst' van het vee gevierd. Na een lange zomervakantie op de hooggelegen almen worden de bont­versier­­de koeien in het dorp welkom geheten. Aansluitend vindt op zondag 26 september het feestelijke 'Kirchtagsfest' plaats.

Almabtrieb 2010
Na een lange zomer te hebben genoten van de almen worden de versierde koeien terug gebracht naar de stallen, begeleid en aanschouwd door veelal in Tiroler outfits geklede liefhebbers van de 'Almabtrieb'. Op zaterdag 18 september zijn de eerste koeien naar hun winterverblijf gebracht, zaterdag 25 september volgt de rest. Muziek- en dansgroepen zorgen voor de feestelijke muzikale entourage en op de boerenmarkt zijn huisgemaakte regionale specialitei­ten te koop.

Een ander jaarlijks terugkerend feest in Alpbachtal Seenland is het befaamde 'Kirchtagsfest' in Kramsach op zondag 26 september. De dag begint met een mis in het openlucht­museum de 'Tiroler Bauernhöfe' (Tiroler boerderijen). De bezoekers maken kennis met traditionele Tiroler handwerkkunst en regionale lekkernijen, zoals 'Krapfen' (beignets gevuld met jam) en 'Kiachl' (plat gebakken beignets).

Alpbachtal Seenland, verscholen tussen het Brixental en het Zillertal, is de ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. Evenals voor de sportieve toerist, die tijdens zijn vakantie actief bezig wil zijn. Vijf prachtige meren, waaronder de drie warmste in Tirol, 900 km wandel- en hiking paden, meer dan 250 km bikertrails, volop outdoor-activiteiten en één van de grootste skateparks in Europa zijn de belangrijkste highlights. In de winter biedt het Alpbachtal 52 km wintersportplezier.

Consumenten vinden meer informatie over Alpbachtal Seenland bij: Alpbachtal Seenland Tourismus, tel. 00 43 5336 600-600, fax 00 43 5336 600-698, email: info@alpbachtal.at of via de websites www.alpbachtal.at.

Noot voor de redactie,