Gemeente Apeldoorn

Agenda
collegeleden

Een overzicht van activiteiten t/m zondag 3 oktober 2010

Donderdag 23 september

07.30 uur
Wethouder P. Blokhuis licht toe wat de Miljoenennota en de eventuele plannen van een nieuw kabinet betekenen voor de gemeente Apeldoorn tijdens het Prinsjesdagontbijt. Ook spreekt de heer Doekle Terpstra, voorzitter van de HBO-raad over "Bouwen aan vertrouwen". Het Prinsjesdagontbijt is een jaarlijkse ontmoetingsplaats waar bestuurders en leidinggevenden de mogelijkheid hebben om ervaringen uit te wisselen over actuele thema's. Wethouder R.T. Metz woont het ontbijt eveneens bij. Plaats: Stadhuis Apeldoorn, Marktplein 1 in Apeldoorn.

10.00 uur
Wethouder R.T. metz opent officieel het ICT-eiland in Dok Zuid, tijdens een koffiemorgen voor ouderen. Het thema van de ochtend is "mediawijsheid voor ouderen". Na de opening kunnen de aanwezigen snuffelen aan nieuwe digitale middelen, zoals mobiele telefoons, digitale camera's en internettoepassingen. Plaats: Centrale hal Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn.

Vrijdag 24 september

09.30 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf verricht het startschot van de 27e Paleis Estafetteloop die wordt gehouden in en rond de gemeente Apeldoorn. Aan dit sportieve evenement zullen ongeveer 35 teams deelnemen, waaronder teams uit Engeland, Zwitserland en Duitsland. De deelnemers vertegenwoordigen instanties waarmee de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB). De finish is omstreeks 15.00 uur. Plaats: Paleis het Loo, Koninklijk Park 1 in Apeldoorn.

Zaterdag 25 september

14.00 uur
Loco-burgemeester R.T. Metz spreekt tijdens het buurtfeest Vonken in de Donken, in het kader van de Burendag. De middag staat in het teken van sportief bezig zijn en biedt een veelvoud aan sporten zoals volleyballen, schermen, dansen en handboogschieten. Eveneens zullen sportverenigingen die in de omgeving van De Donken actief zijn diverse demonstraties geven en is er een puzzelwandeltocht. Plaats: grote speelveld tussen de Ericastichting en de Steenhouwersdonk in Apeldoorn.

18.30 uur
Loco-burgemeester R.T. Metz opent het 50e Mars en Mercurius Jaarfeest. Mars en Mercurius is een club van oud-officieren die in het maatschappelijk leven ook een bepaalde functie hebben. Plaats: De Keizerskroon, Koningsstraat 7 in Apeldoorn.


- zie volgende pagina -

Zondag 26 september

13.00 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf verricht de opening van de Apeldoornse Wildfair, een evenement met een gevarieerd aanbod van kraampjes, live-muziek, allerlei activiteiten, demonstraties wildbeheer en wildbereiding, een workshop buiten schilderen en een leuk kinderprogramma. Plaats: Landgoed De Wijsßelsche Encke, Wieselse Enkweg 50 in Wiesel.

Ca.16.00 uur
Wethouder F.A. Spoelstra verricht de prijsuitreiking van het Interland Baanwielrennen elite dames, georganiseerd door Libéma Profcycling i.s.m. De Adelaar. Plaats: Omnisport, De Voorwaarts 55 in Apeldoorn.

Donderdag 30 september

16.15 uur
Wethouder P. Blokhuis opent de expositie van de Klup met het thema: het Koninklijk Huis. Plaats: Stadhuis, Marktplein 1 in Apeldoorn.

Zaterdag 2 oktober

09.00 uur
Wethouder R.T. Metz verricht de officiële opening van Ollebol Kids, een winkel met een divers aanbod van (nieuwe en tweedehands) kinderkleding, accessoires en kindercadeaus. Plaats: Ollebol Kids, Asselsestraat 139II in Apeldoorn.

11.00 uur
Wethouder J.C.G. Wegman verricht de opening van MAM's kinderopvang, ontwikkelingsgerichte kinderopvang voor kinderen van 3 maanden tot en met 13 jaar. Plaats: MAM's kinderopvang, Jachtlaan 191-193 in Apeldoorn.

17.00 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf verricht de opening van de nieuwe Rijhal van Paardrij- en Poneyvereniging WWNA. Plaats: Oranjehal, Bentweideweg 25 in Wenum Wiesel.