Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Lokaal 01_Antwerpen doet een oproep aan jonge kunstcritici.

Lokaal 01_Antwerpen is een ruimte voor onderzoek en presentatie van beeldende kunst. Wij bieden werkperiodes van vier weken aan nationale en internationale kunstenaars met een (voornamelijk) jong oeuvre. Lokaal 01_Antwerpen is in 2010 begonnen met het aanbieden van het residentieprogramma voor jonge kunstcritici. Op basis van de aanmeldingen zullen vier residenten voor 2011 geselecteerd worden. U kunt zich aanmelden tot 28 oktober.

Wat we bieden/vragen:
We vragen kunstcritici om gedurende een werkperiode de kunstenaar te volgen, in dialoog te treden en een kritische reflectie te bieden op zijn/haar artistieke praktijk. Concreet verwachten we van de resident:

- het leiden van een publiek interview of gesprek met de kunstenaar
- een kritische tekst naar aanleiding van de presentatie van de kunstenaar

Mission statement: Wat Lokaal 01 beoogt is een constructieve en kritische dialoog tussen jonge kunstenaar en jonge criticus in een publieke context. Algemener wil Lokaal 01 zo ook de jonge beeldende kunstkritiek ondersteunen door een platform en aanknopingspunten voor een netwerk aan te bieden.

Aanmelden:
Aanmelden vóór maandag 28 oktober. Wij vragen een motivatiebrief te sturen met bijgevoegd één tot drie recente kritische teksten met betrekking tot beeldende kunst. De aanmelding dient digitaal verstuurd te worden naar: robin@lokaal01.be

Lokaal 01:
Lokaal 01 heeft twee locaties, één in Antwerpen en één in Breda, waar zij kunstenaars de mogelijkheid biedt zich te presenteren. Lokaal 01_Breda is een plek waar vernieuwende tentoonstellingsconcepten worden uitgedacht en uitgewerkt. Daarbij ligt de nadruk op onderzoek en experiment. Lokaal_01 Antwerpen biedt werkperiodes van vier weken aan nationale en internationale kunstenaars met een (voornamelijk) jong oeuvre. Meer informatie vindt u op www.lokaal01.nl

Noot aan de redactie (