Gemeente Leeuwarden

Persbericht: Minder administratieve lasten voor scholen

De gemeente Leeuwarden voert vanaf schooljaar 2010/2011 voor vijftien Friese gemeenten de leerlingenadministratie uit. Dit is een initiatief van het Regionaal meld- en coördinatiefunctie (RMC) vroegtijdige schoolverlaters. Het RMC is een samenwerkingsverband van vijftien gemeenten in Noord Friesland. Samen willen ze het voortijdig schoolverlaten tegengaan. Goede leerlingenadministratie vormt hiervoor de basis. Alle leerplichtige leerlingen zijn zo in beeld. De gemeente Leeuwarden is hiermee landelijk gezien koploper.

De regionale registratie maakt het de scholen makkelijker. Voor de leerlingenadministratie wordt gebruik gemaakt van de gegevens van DUO (dienst uitvoering onderwijs, voorheen IBG). Dit zorgt voor minder administratieve lasten en daardoor een betere dienstverlening.

Wethouder Thea Koster (Jeugd en Onderwijs) verzorgt op woensdag 22 september 2010 de feestelijke aftrap van de regionale leerlingenadministratie plaats. De bijeenkomst begint om 15.00 uur in de Oranjezaal van het oude Stadhuis van Leeuwarden, Hofplein 38

Uw redactie is van harte uitgenodigd bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.




Gemeente Leeuwarden