Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Amsterdam duurste bestemming Nederland

Hotelkamerprijs in hoofdstad 7% gestegen in Q2 2010

Amsterdam, 21 september 2010 - Amsterdam was in het twweede kwartaal van 2010 de duurste hotelstad van Nederland. Dat blijkt uit de Hotel Price Index(TM) van boekingssitte Hotels.com. De gemiddelde kamerprijs in de hoofdstad steeg met 7% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Reizigers betaalden er gemiddeld ¤115 per overnnachting.

Utrecht en Leiden volgen Amsterdam met gemiddelde hotelkamerprijzen van respectievelijk ¤112 en ¤110. D. De gemiddelde prijs van een hotelkamer in Utrecht steeg in het tweede kwartaal van 2010 met 8% ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Kamerprijzen in Leiden stegen met 3%. De grootste stap werd gemaakt in Eindhoven, waar reizigers na een stijging van 12% gemiddeld ¤87 betaaldeen voor een hotelkamer.

Den Haag, vorig jaar nog de duurste stad van ons land, zag de gemiddelde prijs met 6% dalen naar ¤109 per overrnachting. Breda en Groningen waren, met dalingen van respectievelijk 12% en 14%, de enige andere steden waar de prijzen daalden volgens de HPI.

Marketing Manager Bastiaan Ellen van Hotels.com licht toe: 'Nu de eerste tekenen van economisch herstel zich voorzichtig aandienen, lijkt de zakelijke reismarkt aan te trekken. Ook merken we dat het binnenlandse toerisme is toegenomen. Mogelijk heeft Amsterdam deze zomer geprofiteerd van een groeiend aantal zogenaamde 'staycations'; de trend waarbij toeristen vaker op vakantie gaan in eigen land.'

Einde persbericht. Dinsdag 21 september 2010. Noot voor de redactie (