Gemeente Bronckhorst

Hengelo (Gld) krijgt tweede milieuparkje

Locatie is parkeerterrein sporthal De Kamp

Voor inwoners van Hengelo heeft de gemeente Bronckhorst voor het gescheiden aanbieden van glas, kleding, drankpakken en kunststofverpakkingen op het parkeerterrein hoek Spalstraat/Kastanjelaan een milieuparkje ingericht. Deze wordt zodanig veel gebruikt dat uitbreiding nodig is. De gemeente opent daarom op korte termijn een nieuw parkje op het parkeerterrein van sporthal De Kamp in het dorp. Bij de keuze is rekening gehouden gehouden met bereikbaarheid, gebiedsdekking en de ligging ten opzichte van het parkje aan de Kastanjelaan. Met het nieuwe parkje is de inzamelcapaciteit in Hengelo vergroot en kunnen inwoners nog beter terecht met het aanbieden van hun afval. Voor de gemeente is dat belangrijk omdat dit het milieu ten goede komt.

In eerste instantie was het de bedoeling het nieuwe parkje aan te leggen in het grasveld aan de Sarinkkamp tegenover de sporthal. In overleg met omwonenden is echter besloten om dit te verplaatsen naar de parkeerplaats van de sporthal. Zij gaven aan onder andere verkeersoverlast te vrezen. Op de nieuwe locatie verwachten wij deze problemen niet.

In alle kernen van Bronckhorst zijn 1 of meerdere milieuparkjes ingericht voor het (gratis) aanbieden van verschillende afvalsoorten.

Hengelo (Gld), 21 september 2010