Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Twello - slachtoffer gezocht                              |

De politie is op zoek naar een fietser die maandagmiddag 20 september op de Rijkstraatweg in Twello door een man op een mountainbike ter hoogte van de stoplichten op de Worp bij de keel zou zijn gegrepen. Dit zou omstreeks 16:00 uur gebeurd zijn.


De politie onderzoekt een incident waarbij een getuige had gezien dat een man op een mountainbike op bovengenoemde locatie een jongen op een fiets bij zijn keel had gegrepen. De tiener van ongeveer 15 jaar zou daar met nog een andere jongen en meisje gefietst hebben. De politie is op zoek naar getuigen van het incident, dan wel het gedupeerde jongetje. Zij kunnen hiervoor contact met de politie opnemen via 0900-8844.

|     |Eefde - kop-staartaanrijding                              |

Een eenvoudige kop-staartaanrijding op de Zutphenseweg in Eefde heeft dinsdag 21 september voor de nodige overlast gezorgd. Bij de aanrijding was namelijk een Poolse tankwagen met gevaarlijke stoffen betrokken.


De aanrijding werd omstreeks 11.10 uur bij de politie gemeld. Een tankwagen uit Polen met een uit dat land afkomstige 33-jarige chauffeur moest afremmen voor een stilstaande vrachtwagen. Een 57-jarige man uit Bergen op Zoom die als bestuurder van een vrachtwagen achter de tankwagen reed had dit kennelijk te laat in de gaten. Er volgde een aanrijding en een 43-jarige automobilist uit Almelo botste weer op de vrachtwagen. Er raakte niemand gewond.


Bleek dat de tankwagen geladen was met een gevaarlijke stof, zijnde een hars, die bij uitstroming onder andere irritatie aan de ogen kon verzorgen. Ook zou er schade aan het milieu kunnen ontstaan, reden waarom de brandweer de putten afdichtte. Aangezien de tankwagen en vrachtwagen dusdanig in elkaar vast zaten en er eerst meer duidelijkheid over de gevaarszetting bij het lostrekken moest worden verkregen, duurde dit enige tijd. Daarbij speelden ook taalproblemen met de Poolse chauffeur een rol.


Het verkeer werd omgeleid en vervolgens konden de tankwagen en vrachtwagen losgetrokken worden. Dit ging zonder problemen, waarna de vrachtwagen weggesleept werd en de tankwagen onder begeleiding op eigen gelegenheid naar het afleveradres kon. De afsluiting heeft geruime tijd geduurd.


Einde berichten

-----------------------

(





(

---- --