Ingezonden persbericht


21 september 2010

Vanavond 21:50 uur

Hamdi Muhamud Hassan (14 jaar) vermist Gewapende overval bloemenkiosk crematorium Sliedrecht: overval Texaco tankstation Overige zaken

Hamdi Muhamud Hassan (14 jaar) vermist

Sinds zondag 12 september wordt de 14-jarige Hamdi Mohamud Hassan uit Zwolle vermist en de politie vreest dat ze slachtoffer van een misdrijf is. Het meisje is die zondagmiddag met haar vader, stiefmoeder en 4 andere kinderen per trein op weg van Winterswijk naar ter Apel. Rond 13:40 uur gaat de vader op het station in Zwolle vragen hoe ze precies verder moeten reizen, terwijl de rest van zijn gezin, waaronder Hamdi, op perron 5 staat te wachten. Als de vader even later terugkomt, is Hamdi verdwenen.

Gewapende overval bloemenkiosk crematorium

Zondag 11 juli (de dag van de WK-finale Nederlands-Spanje), rond 16:00 uur, wordt de bloemenkiosk bij crematorium Westerveld in Driehuis overvallen. De slachtoffers zijn 2 meisjes van 15 jaar oud van wie er één die dag voor het eerst in de kiosk werkt, de ander is een vriendin die toevallig langskwam.

Sliedrecht: overval Texaco tankstation

Dinsdag 6 april, rond 14:45 uur, wordt de Texaco aan de Deltalaan in Sliedrecht overvallen. De overvaller komt met een bigshopper van Super de Boer het tankstation binnen. Hij loopt rechtstreeks naar het loket en bedreigt de medewerkster. Die ziet een zaagblad in de tas van de man. Hij wil geld uit de kassa maar schrikt als een andere medewerker langs hem loopt en steekt nog een laf handje uit richting de kassalade. Maar hij vertrekt dan toch maar.

Overige zaken

Vianen: Gewapende overval op geldloper bij Aldi, Vijfheerenlanden. Leiden: Gewapende overval op Spar supermarkt aan de IJsselkade. Urk: Gewapende overvallen in november en juni op juwelier Kaptijn. Melick: Gewapende overval/gijzeling ouder echtpaar in hun woning.