Gemeente Bronckhorst

GECORRIGEERDE VERSIE

Openbare b en w besluitenlijst
Vergadering burgemeester en wethouders op 21 september 2010 Het college bestaat uit: H. Aalderink, burgemeester A. Baars, wethouder Mevr. D. Mulderije, wethouder P. Seesing, wethouder Mevr. J. Steffens, wethouder P. v. Gog, secretaris O-01A openbare besluitenlijst vergadering b en w d.d.: 14 september 2010 advies: vaststellen besluit: Conform vastgesteld.

O-01B Ontwikkel ing

Conceptbegroting 2011-2014 Gemeente Bronckhorst (aangehouden 14/9 en 16/9) De begroting 2011 is aangehouden in de vergadering van 14-09 en op 16-09 in een extra collegevergadering met een aantal aanpassingen vastgesteld. Conform advies

O-02 A

Ingekomen stukken Besluitenlijst college GS besluit: V.k.a.

O-03 A

uitnodigingen Opening Tactus d.d. 13 okt. besluit: V.k.a. Business-to-Businessdag Bronckhorst d.d. 4 okt. besluit: Burgemeester en de wethouders Seesing, Baars en Mulderije zullen college vertegenwoordigen.

B

C

Receptie 25 jarig jubileum Zonnebloem afdeling Steenderen d.d. 9 oktober Besluit: Wethouder Steffens zal college vertegenwoordigen.

D

50

ste

Herfstkleurenwandeltocht Zelhem d.d. 16 en 17 oktober

Besluit: Burgemeester en wethouder Baars zullen 1 dag deelnemen aan de wandeltocht. E 60 jarig jubileum oudheidkamer Doesburg en oprichting historische vereniging


1

Stad en Ambt Doesborgh d.d. 25 september Besluit: V.k.a. F Bijeenkomst De Barrage d.d. 21 september Besluit: Vanaf 21.30 uur zal burgemeester college vertegenwoordigen. G Receptie Jubileum 175 jaar De Dorpsschool Vorden d.d. 9 oktober Besluit: Wethouder Steffens zal college vertegenwoordigen.

O-04 A O-05

intergemeentelijke aangelegenheden Besproken. Raads- en cie-vergaderingen d.d.: N.v.t. Rondvraag/onderlinge informatie uitwisseling wethouder Seesing meldt DB-vergadering Delta terug wethouder Mulderije meldt overleg MKB terug college vraagt aandacht voor de beschikbaarheid van foldermateriaal bij het Klant Contact Centrum

O-06

O-07

Onderwerp: Nota van bevindingen onderzoek verbonden partijen Advies: Kennisnemen van het raadsvoorstel dat naar aanleiding van de `Nota van bevindingen Onderzoek verbonden partijen' door de Rekenkamercommissie BBLM is opgesteld. Beslissing: Conform advies.

griffie

O-08 Ontwikkeling

onderwerp: De aanleg van een particuliere begraafplaats. advies: Stelt de raad voor in te stemmen met de aanleg van een particuliere begraafplaats op landgoed Het Onstein in Vorden. besluit: Conform advies.

O-09

onderwerp: Reactienota + definitief ontwerp herinrichting Hummeloseweg Hengelo.


2

Beheer

advies: 1. In te stemmen met het definitief ontwerp inclusief de daarop aangegeven wijzigingen, conform bijgevoegde tekening; 2. In te stemmen met de reactienota `Herinrichting Hummeloseweg, Hengelo (Gld)'; 3. Uitvoering van de verkeerskundige aanpassingen aan de Hummeloseweg te financieren vanuit het beschikbare budget GVVP 2010.

besluit: Conform advies.

O-10

onderwerp: Europese aanbesteding inkoop strooizout advies: - in te stemmen met deelname aan een Europese aanbesteding voor inkoop van strooizout samen met een aantal andere Achterhoekse gemeenten - hiermee af te wijken van de gemaakte afspraken binnen TBB

Beheer

besluit: Conform advies.

O-11

Onderwerp: Promotour vrijwilligerswerk Advies: 1. Definitief deelnemen aan promotour; 2. Activiteit binnen Bronckhorst verbreden naar vrijwilliger(organisatie)markt en `NL Doet-activiteit'. Beslissing: College wil de Europese dag van de vrijwilliger met gebruik van de promotour afzonderlijk aandacht geven, naast en los van de verkiezing vrijwilliger van het jaar en andere activiteiten zoals zwerfvuildag en NL Doet.

Ontwikkeling

O-12

onderwerp: Startnotitie/plan van aanpak Steenderen advies: 1. In te stemmen met de startnotitie `Pilot ontwikkeling Steenderen'; 2. De fasering in de startnotitie als uitgangspunt nemen voor de vormgeving van de pilot.

Ontwikkeling

besluit: Conform advies.


3

O-13

onderwerp: Functieverandering Prinsenmaatweg 8 in Rha advies: 1. In principe medewerking te verlenen aan de functieverandering van agrarisch naar wonen aan de Prinsenmaatweg 8 in Rha, waarbij het gehele hoofdgebouw (voor- en achterhuis) gebruikt mogen worden voor woondoeleinden, onder de in dit voorstel genoemde voorwaarden; 2. De kosten door te berekenen aan de aanvragers.

Dienstverlening

besluit: Conform advies.

O-14

onderwerp: Beslissing op bezwaarschrift inzake kapvergunning voor het vellen van bomen op perceel Zutphen-Emmerikseweg 57 in Toldijk. advies: 1. Het bezwaarschrift van mevrouw W.M.J. Mulder, de heer A. van der Giezen, mevrouw Kuiperij, de heer H.B.M. Visser en mevrouw H. Mkrichjan, conform het advies van de commissie bezwaarschriften ontvankelijk en ongegrond te verklaren. 2. Het bestreden besluit in stand te laten.

Ontwikkeling

besluit: Conform advies.

O-15

onderwerp: Gunning realisatie openbare ruimte Hengelo Centrum. advies: 1. De aanbesteding voorlopig te gunnen aan de laagste inschrijver; 2. Indien geen bezwaren worden geuit op deze voorlopige gunning, door derden (Alcatel arrest), het werk definitief te gunnen aan de laagste inschrijver; 3. De raming van de kosten niet openbaar te maken ex artikel 10 Wob.

Ontwikkeling

besluit: Conform advies.

O-16

onderwerp: Milieuparkje Sarinkkamp Hengelo advies: In te stemmen met de locatie en realisatie van een milieuparkje op de parkeerplaats van de sporthal in Hengelo (Gld).

Beheer


4

besluit: Conform advies.

O-17

onderwerp: Principemedewerking ontheffing gebouw voor longeren, berging en opslag advies: - in principe medewerking te verlenen aan ontheffing ex artikel 3.23 WRO voor het oprichten van een gebouw voor longeren, opslag en berging; - de ontheffingsprocedure op te starten na ontvangst van de bouwaanvraag; - indien er geen zienswijzen worden ingediend de ontheffing te verlenen.

Dienstverlening

besluit: Conform advies.

onderwerp: Functieverandering naar recreatie, Joostinkweg 1 in Vorden. O-18 advies: Medewerking te verlenen aan functieverandering Joostinkweg 1 in Vorden van agrarisch bouwperceel naar recreatief bouwperceel door middel van een wijzigingsprocedure ex. artikel 3.6, lid 1, onder a van de Wet Ruimtelijke Ordening.

Dienstverlening

besluit: Conform advies waarbij in de ruimtelijke voorwaarden een dwangsom wordt opgenomen om permanente bewoning te voorkomen.

O-19 Beheer

onderwerp: Project omvormingen openbaar groen. advies: De raad over de stand van zaken te informeren door middel van "actieve informatievoorziening'. besluit: Conform advies met dien verstande dat de redactie van het stuk in overleg met de portefeuillehouder wordt aangepast.

Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 september 2010 De heer H.A.J. Aalderink, burgemeester De heer P.C.M. v. Gog, secretaris


5