Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Onze Energie verwelkomt 100ste nieuwe lid

Amsterdam, 21 september 2010 ­ Sinds de start heeft Onze Energie al 100 leden weten te werven. Via een intensieve wervingscampagne wil de vereniging dit aantal nog dit jaar uitbreiden naar 400.

Onze Energie is een coöperatieve vereniging, voortgekomen uit een burgerinitiatief. De vereniging wil zeven à acht windmolens plaatsen in Amsterdam-Noord. Daarmee gaat ze tegen een vast laag tarief duurzame energie opwekken en leveren aan 8.000 huishoudens (20% van de stadsdeelbewoners). Per gezin gaat dat per jaar rond de ¤ 100 aan stroomkosten schelen.

De vereniging wordt gesteund door Stichting Doen (het fonds van de Goede Doelen Loterijen) en heeft de volledige medewerking van stadsdeel Amsterdam-Noord.

"In de afgelopen zomermaanden zijn we met onze wervingscampagne begonnen", aldus Marco Boone, bestuurder van Onze Energie. "We hebben ons met onze campagnecaravan gepresenteerd op festivals en buurtmarkten in Amsterdam-Noord. Veel leden hebben zich ook aangemeld via onze website. Met die eerste 100 leden zitten we goed op schema. De 400 leden die we eind 2010 hopen te hebben, bieden een solide basis voor 2011."

Informatiebijeenkomsten
Om het beoogde aantal leden te halen, breidt Onze Energie de campagne uit met informatiebijeenkomsten gedurende de maand oktober. Die vinden elke woensdag plaats in het kantoor van de vereniging op het Buikslotermeerplein. De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 20.30 uur. Bewoners van Amsterdam-Noord horen ook hoe ze direct kunnen profiteren van de goedkopere en duurzaam opgewekte energie, nog voordat de windmolens er staan. De jaarlijkse besparing op de stroomkosten kan dan al zo'n ¤ 20 bedragen. Lid en aandeelhouder worden van Onze Energie kost eenmalig ¤ 50.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.onzeenergie.nl/informatiebijeenkomsten.


---