Ingezonden persbericht


Persbericht

Optical Spectacular in Lokaal 01_Antwerpen

Filip Vervaet (installaties en sculpturen), Cel Crabeels (video- en geluidkunstenaar) en Martijn Vogelaers (grafisch kunstenaar) brengen tijdens hun werkperiode (13 september t/m 16 oktober) in Lokaal 01_Antwerpen hun afzonderlijke beeldtalen samen. In de ruimte van Lokaal 01 bouwen ze een monumentale constructie die een parcours voor de toeschouwer creëert. Deze refereert naar door de mens vastgelegde "trajecten" in het beleven van ervaringen, zoals de trajecten voor religieuze -en natuurfenomenen en trajecten in parken en musea. De totale belevenis van het traject staat voorop en alle afzonderlijke elementen (sculpturen en objecten die optisch, auditief en tactiel gestuurd worden) staan in functie hiervan. Een website zal het project begeleiden: www.opticalspectacular.com

Lokaal 01_Antwerpen Agenda
Werkperiode: 13 sept. t/m 16 okt. 2010
Publiek gesprek o.l.v. Stefaan Vervoort: wo 29 sept., 20.00 uur Presentatie: 7 okt., 20.00 uur
Open: vrij 8 en za 9 okt. + wo 13 t/m za 16 okt., 13.00 - 17.00 uur

Filip Vervaet
In de sculpturen, installaties en tekeningen van Filip Vervaet spelen natuurlijke en bovennatuurlijke fenomenen een belangrijke rol. Vervaet's werk roept vaak donkere gevoelens en duistere gedachten op. De werken bewerkstelligen een atmosfeer van constante dreiging ondanks een vaak onschuldige eerste indruk. In de visuele wereld van Vervaet vloeien mysterie, mythologie en Disney World entertainment samen.

Cel Crabeels
Cel Crabeels maakt gebruik van audiovisuele media om de processen van identificatie en documentatie te onderzoeken, waarbij hij vaak een zelfkritische afstand centraal stelt. De video's, de audiovisuele installaties, de documentaire projecten en de fotografie van Crabeels tonen een voorkeur om de grenzen te vertroebelen tussen werkelijkheid en representatie, fictie en documentaire, privaat en publiek, kritische observatie en autobiografie.

Martijn Vogelaers
Martijn Vogelaers is in zijn werk als grafisch ontwerper en kunstenaar sterk beïnvloed door de visuele en auditieve esthetiek van futurisme en science fiction (uit '50-'85). Hij verzamelt (films, games, comics, platenhoezen, muziek, mode, ...) en verwerkt deze beeldtaal in hedendaagse media (waaronder o.a. blow-up prints en video performances). De spanningen tussen mens en machine, natuur en technologie en de dreiging van het onbekende staan hier centraal.

Lokaal 01 heeft twee locaties, één in Antwerpen en één in Breda, waar zij kunstenaars de mogelijkheid biedt zich te presenteren. Lokaal 01_Breda is een plek waar vernieuwende tentoonstellingsconcepten worden uitgedacht en uitgewerkt. Daarbij ligt de nadruk op onderzoek en experiment. Lokaal_01 Antwerpen biedt werkperiodes van vier weken aan nationale en internationale kunstenaars met een (voornamelijk) jong oeuvre. Meer informatie vindt u op www.lokaal01.nl


---

Noot aan de redactie (