Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Nunspeet / Epe- Man en vrouw doen dure boodschappen       |

De politie heeft maandag 20 september een 52-jarige vrouw uit Nunspeet en een 49-jarige Epenaar verhoord over twee afzonderlijke winkeldiefstallen. Beiden waren door het winkelpersoneel van een supermarkt in hun woonplaats aangehouden voor het stelen van enkele boodschappen. Allebei kregen zij een boete van 150 euro.


De vrouw bleek enkele boodschappen, waaronder vlees en koffie, niet te hebben afgerekend bij een supermarkt aan de Colijnstraat in Nunspeet. Buiten de winkel werd zij door het winkelpersoneel aangehouden.
De man had vis, vlees en drank bij een supermarkt aan de Markt in Epe gestolen. Ook hij werd door het winkelpersoneel aangehouden.


Op het politiebureau legden beide verdachten een bekennende verklaring af over hun daad. De vrouw heeft alsnog betaald voor de niet afgerekende boodschappen. De man heeft de gestolen spullen teruggegeven aan de supermarkt. Beiden kregen een boete van 150 euro en een winkelverbod voor de betreffende supermarkten. De man kreeg daarnaast nog een boete van 90 euro, omdat hij bij zijn aanhouding de agenten geen geldig identiteitsbewijs kon tonen.

|     |Nunspeet - Beboet voor openbare dronkenschap              |

De politie heeft maandag 20 september op het Stationsplein in Nunspeet een 33-jarige man uit Polen aangehouden voor openbare dronkenschap. De man werd daar dronken tegen een boom aangetroffen. Na ontnuchtering in een politiecel werd hij na betaling van een boete van 60 euro voor zijn openbare dronkenschap weer in vrijheid gesteld.


De politie kreeg omstreeks 16:00 uur de melding dat getuigen de man al geruime tijd tegen een boom hadden zien liggen nabij het pannenkoekenhuis. De man zou nagenoeg geen leven vertonen. Het ambulancepersoneel heeft de man onderzocht en verklaarde hem kerngezond, maar wel stomdronken. Hierop heeft de politie de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij zijn roes kon uitslapen in de dronkenmancel. Met een boete werd hij later weer heengezonden.

|     |Harderwijk - Vechtpartij in supermarkt                    |

In een supermarkt aan de Vulderbrink in Harderwijk vond maandagmiddag 20 september een vechtpartij plaats tussen twee mannen. Hierbij liep één van hen, een 30-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats, letsel op aan zijn hoofd. Het slachtoffer is hiervoor behandeld naar het ziekenhuis gebracht.


De politie kreeg omstreeks 16:30 uur de melding van het incident. De twee mannen hadden in de supermarkt ruzie met elkaar gekregen waarbij de één de ander te lijf was gegaan. De 30-jarige had hierdoor letsel opgelopen aan zijn hoofd waarvoor hij in het ziekenhuis behandeld is. De andere man is er richting de Vuldersrinkgarage vandoor gegaan. Zijn identiteit is bij e politie bekend en het onderzoek wordt voortgezet.

|     |Wezep - Geld weg bij woninginbraak                        |

Bij een woning aan de Oranjeboomlaan in Wezep is maandag 20 september ingebroken. Men is er met een geldbedrag vandoor gegaan.


De inbraak werd bij thuiskomst van de bewoner ontdekt. Er waren onder andere meerdere ramen geforceerd om de woning binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om contact met haar op te nemen via 0900-8844.

|     |Nunspeet - Gekantelde vrachtwagen verspert de weg         |

Op maandag 20 september kantelde er op de rotonde van de Elspeterweg in Nunspeet, ter hoogte van het Transferium, een vrachtwagencombinatie. Het heeft geruime tijd geduurd voor dat de lading hout verwijderd was en de vrachtwagen geborgen kon worden.


De politie kreeg omstreeks 11:15 uur de melding van het incident. De 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hengelo (Ov.) kwam vanaf het station en wilde de rotonde driekwart rond om de Plesmanlaan op te rijden. Hierbij kantelde de combinatie en kwam in de berm terecht in de berm tussen de Elspeterweg en Plesmanlaan. De oorzaak van het kantelen lijkt te liggen in het feit dat bij het nemen van de bocht een wiel van de vrachtwagen over de trottoirband en een grote kei reed, waardoor de combinatie omsloeg.


De vrachtwagen was beladen met hout. De chauffeur bleef ongedeerd en wegens de bergingswerkzaamheden zijn de Elspeterweg en het Vennenpad voor langere tijd (gedeeltelijk) afgesloten geweest.

|     |Nunspeet - Grote verkeerscontrole                         |

De politie heeft in samenwerking met de Belastingdienst en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vrijdagmiddag 17 september een grote verkeerscontrole gehouden in Nusnpeet. Er werd onder meer gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol en het niet handsfree bellen.


De controle vond plaats op de Elspeterwegen. Er werden 89 blaastesten afgenomen voor rijden onder invloed. Eén bestuurder bleek teveel gedronken te hebben, hij blies 0,7 promille.
Er werden onder meer boetes uitgeschreven voor het niet handsfree bellen (2x), het niet dragen van de autogordel (2x), het niet kunnen tonen van het rijbewijs (2x) en kentekenbewijs (3x), het niet in bezit zijn van een geldig keuringsbewijs (2x) en tweemaal voor het onverzekerd rijden. Daarnaast werden door de Belastingdienst drie auto's in beslag genomen voor wanbetaling.

|     |Harderwijk - Politie onderzoek mishandeling               |

De politie onderzoekt een incident waarbij een 30-jarige man uit Harderwijk mishandeld is. Het incident heeft zich in de nacht van vrijdag op zaterdag 18 september in het centrum van Harderwijk voorgedaan.


Het incident is rond 04.45 uur bij de politie gemeld. De 30-jarige man was ten val gekomen nadat hij aan de Bruggestraat in Harderwijk mishandeld zou zijn. Hij was daarbij door een ruit gevallen en liep verwondingen op aan zijn hand. Agenten kwamen ter plaatse en hebben de man overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --