Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam (NL), 21 september 2010

Difrax doneert 12.500 euro aan Stop Kindermisbruik

Vivienne van Eijkelenborg, algemeen directeur van hét Nederlandse baby productenmerk Difrax BV overhandigde vandaag een cheque ter waarde van 12.500 euro aan stichting Stop Kindermisbruik. Vivian Reijs, ambassadrice van de stichting, nam de cheque namens Stop Kindermisbruik in ontvangst.

De 12.500 euro is de opbrengst die de exclusieve fopspenen collectie heeft opgeleverd.

Vivian Reijs, Bridget Maasland, Froukje de Both, Marlayne Sahupala en Miljuschka Witzenhausen hebben ieder een fopspeen ontworpen voor Stop Kindermisbruik. Per verkochte fopspeen gaat 1 euro naar Stichting Stop Kindermisbruik.

Vivienne van Eijkelenborg: "Wij hadden in totaal 12.500 fopspenen geproduceerd voor dit unieke project en van elk verkochte fopspeen doneren wij samen met DA, die de distributie op zich nam 1 euro aan Stop Kindermisbruik. Inmiddels zijn alle fopspenen uitverkocht en kan ik dan ook met trots hierbij de cheque ter waarde van 12.500 euro overhandigen!"

De opbrengst gaat naar de opvang van meisjes in Azië die zwanger zijn geworden toen zij gedwongen in de prostitutie zaten.

Over Difrax
Difrax B.V., opgericht in 1967, behoort in Nederland tot één van de grootste A-merken op het gebied van baby- en speelgoedartikelen zoals babyflessen, fopspenen, verzorgingsartikelen en knuffels. Ook als internationale speler loopt Difrax voorop op het gebied van babyartikelen. Alles wat Difrax doet, staat in het teken van baby en ouder. Met haar innovatieve en modieuze producten wil Difrax het leven van baby en ouder zo aangenaam mogelijk te maken. In de afgelopen jaren verwierf Difrax faam met de ontwikkeling en introducties van baanbrekende, award-winnende producten evenals met de verfrissende en vernieuwende reclamecampagne. Het assortiment van Difrax is onder meer te vinden in (ketens van) babyspeciaalzaken, drogisterijen, apotheken en warenhuizen.

Over Stop Kindermisbruik
In Azië worden elke dag tienduizenden meisjes gedwongen tot prostitutie. Stop Kindermisbruik bevrijdt deze meisjes en geeft ze een toekomst. Naast het bevrijden en reïntegreren van de misbruikte meisjes, geeft Stop Kindermisbruik voorlichting. Zowel in Azië, als in Nederland. Initiatiefnemers van de stichting zijn Yolanthe Sneijder-Cabau (tevens ambassadrice) en Arjan Erkel. Vivian Reijs, Glennis Grace en John Ewbank zijn ambassadeurs.

===