Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 21-09-2010

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending dinsdag 21 september
Nederland 1 - 18.20 uur

VERTROUWEN IN HALSEMA HET GROOTST

Van de leiders van de grote politieke partijen geniet Femke Halsema het meeste vertrouwen van de achterban. 97 procent van de GroenLinks stemmers zegt vertrouwen in haar te hebben. Ook Geert Wilders en Alexander Pechtold doen het goed: zij scoren 95 procent vertrouwen bij respectievelijk de PVV- en D66 achterban. Dit blijkt uit het Prinsjesdag onderzoek van EenVandaag onder 20.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel.

Verhagen en Cohen minder populair
Maxime Verhagen eindigt onderaan de lijst, 72 procent van de CDA-kiezers spreken hun vertrouwen in hem uit. Cohen geniet de steun van 80 procent van de PvdA achterban.

In het onderzoek werden de fractieleiders van de zeven grootste politieke partijen beoordeeld door hun achterban. De ranglijst ziet er als volgt uit.


1. Femke Halsema 97%

2. Alexander Pechtold 95%
2. Geert Wilders 95%
4. Mark Rutte 93%
5. Emile Roemer 92%

6. Job Cohen 80%

7. Maxime Verhagen 71%

Over het onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd onder 20.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel,.

Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag Opiniepanel zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2010. Panelleden krijgen ongeveer een keer per week een uitnodiging om aan een peiling mee te doen. Op de meeste onderzoeken respondeert 60 tot 70 procent van de panelleden.

Kijk voor meer informatie op www.eenvandaag.nl