Gemeente Haaren


Raadsplein

Klik hier voor vergroting.
ingang gemeentehuis

Komt u ook meepraten op het Raadsplein?

Op 23 september in het gemeentehuis van Haaren

Wat is (het doel van) het Raadsplein?

Op de eerste plaats wordt er informatie gegeven over één of meer onderwerpen.

Na de informatieronde, kunt u met de raads- en commissieleden van gedachten wisselen over datzelfde onderwerp.

De gemeenteraad vindt het belangrijk goed geïnformeerd te zijn voordat hij een besluit neemt. Daarom wil hij op dit Raadsplein graag uw mening of die van uw club of organisatie horen.

Het Raadsplein is een bijeenkomst voor iedereen.

Vier onderwerpen

Voor het eerste Raadsplein op 23 september staan vier onderwerpen op het programma:

Tijd:

Plaats:

Onderwerp:

19.30-20.30 uur

B&W-kamer

Raamse Oevers

19.30-20.30 uur

Raadszaal

Gemeentewinkel

20.30-20.45 uur

Pauze

20.45-21.45 uur

B&W-kamer

Juvans

20.45-21.45 uur

Raadszaal

Locatieonderzoek sportpark Biezenmortel

Korte toelichting op de onderwerpen:

De Raamse Oevers: Hoe ziet een eerste schets eruit over de ontwikkelingen langs de Raamse Loop? Waar komen woningen en waar blijft groen?

De Gemeentewinkel: Hoe wil de gemeente er in de toekomst voor zorgen dat de burger zo goed mogelijk bediend wordt en zo snel mogelijk antwoord krijgt op zijn vraag?

Locatieonderzoek sportpark Biezenmortel:

Waar kan in de toekomst het sportpark van Biezenmortel het best gesitueerd worden? Een onderzoek naar de mogelijkheden.

Juvans: Juvans verzorgt het maatschappelijk werk in onze gemeente. Hoe kan Juvans onze inwoners het best helpen? Wat doen ze allemaal, waarvoor kun je er terecht?

Uiteraard kunt u zelf kiezen bij welk onderwerp (of onderwerpen) u aanwezig wilt zijn.

Zelf onderwerp aandragen is mogelijk

Het Raadsplein biedt u de mogelijkheid om uitgebreid stil te staan bij een onderwerp. Wilt u zelf een onderwerp aandragen voor een Raadsplein. Dat kan! Meld dit bij de Griffier (Anja Tissen, tel. 0411-627282) of via een gemeenteraadslid.

Volgende Raadsplein

Het volgende Raadsplein is gepland op 18 november a.s. Op dit moment zijn daarvoor gepland de onderwerpen politie, brandweer en gezondheid (GGD).

Nieuwe vergaderstructuur

Het Raadsplein is onderdeel van de nieuwe vergaderstructuur van de gemeenteraad. De raad wil beter, vaker en sneller geïnformeerd worden. Ook het gesprek met u als inwoner staat hoog op de agenda.

In het verleden was er een informatieve raadscommissievergadering, waarna drie weken later in de raadsvergadering de besluiten over de onderwerpen werden genomen.

Afgelopen donderdag werd voor de eerste keer vergaderd volgens de nieuwe methode. De avond startte met een commissievergadering. Onderwerpen die in de commissie besproken werden en waar verder geen discussie over nodig was, werden tijdens de raadsvergadering later op dezelfde avond nog afgehandeld. Afgelopen donderdag zijn er zo vijf punten afgewerkt.

Het spreekrecht voor inwoners bij de commissievergadering blijft bestaan. Dat is het recht voor inwoners om de commissie vijf minuten toe te spreken over punten die op de agenda staan.

Onze gemeenteraad gaat graag met u in gesprek op het Raadsplein op donderdag 23 september a.s!