Gemeente Lingewaal


Verslag van de Raad

Op donderdag 16 september 2010 heeft de gemeenteraad vergaderd.

Onder meer de volgende onderwerpen zijn aan de orde geweest:

Perspectiefnota 2011

De perspectiefnota 2011 wordt aangemerkt als richtinggevend document voor de begroting 2011 en de meerjarenramingen 2011 â 2013, inclusief de motie van het CDA die unaniem is overgenomen. In deze motie wordt gevraagd om de uitbreiding van de formatie voor handhaving van de leerplicht niet te bevriezen. Het voorstel om de kosten van deze formatie uitbreiding te betalen uit het budget van het integrale handhavingsbeleid, en dit punt op te nemen in de perspectiefnota 2012.

Bestemmingsplan âHeukelum Achterweg 16â

Het bestemmingsplan wordt gewijzigd vastgesteld, waarbij rekening is gehouden met de binnengekomen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en de ambtshalve wijzigingen.

De raad besluit daarnaast geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten (planschade en andere ontwikkelingskosten zoals kosten voor de afvalwaterverwerking) is verzekerd door middel van een anterieure overeenkomst. Tot slot stemt de raad in met de beantwoording en de wijze van afdoening van de zienswijzen.

Plaatsing zonnepanelen

De raad van de gemeente Lingewaal besluit een bedrag van ⬠75.000,00 beschikbaar te stellen voor het plaatsen van zonnepanelen op de gymzaal te Herwijnen en op de nieuwe brandweerkazerne te Herwijnen en de kapitaallasten op te nemen in de begroting vanaf 2011 voor een periode van 15 jaar.

Subsidie restauratie kerktoren Asperen

De raad besluit de gereserveerde middelen, uit de programmabegroting 2009, van ⬠354.000,00 beschikbaar te stellen.

Voorontwerp-bestemmingsplan en M.E.R. âThe Dutch Zuidbaanâ in Spijk

De raad van de gemeente Lingewaal besluit de opgestelde Milieueffectrapportage voor golfbaan The Dutch Zuidbaan te Spijk te aanvaarden. Daarnaast neemt de raad kennis van het voorontwerpbestemmingsplan voor golfbaan The Dutch Zuidbaan te Spijk

Audioverslag raadsvergadering

Het totale verslag is per agendapunt en per spreker af te luisteren op de website van Lingewaal. Ervaar zelf hoe dit werkt via http://lingewaal.raadsinformatie.nl. Ook vindt u hier de besluitenlijst.

Â