Gemeente Uithoorn

Direct naar hoofdmenu / zoekveld

---

Home / Actueel / Nieuwsberichten / Nieuwsberichten 2010 / September / Kaagbaan buiten gebruik vanwege onderhoud

Kaagbaan buiten gebruik vanwege onderhoud

De Kaagbaan (06-24) is van dinsdag 21 september tot zaterdag 25 september buiten gebruik vanwege onderhoud. Vanaf donderdag 22 september omstreeks 01.30 uur zal het naar verwachting weer mogelijk zijn om te starten vanaf de Kaagbaan richting het zuidwesten (24). Landen zal naar verwachting echter pas weer mogelijk zijn vanaf zaterdag 25 september omstreeks 01.30 uur.

foto: startend vliegtuig In de periode dat de Kaagbaan niet kan worden gebruikt, zal gedurende de dag de Aalsmeerbaan (18L-36R) intensiever worden gebruikt. Tijdens piekperioden zal ook de Zwanenburgbaan (18C-36C) worden ingezet, voor landingen vanuit en starts naar het zuiden.

Gedurende de nacht zal de Zwanenburgbaan worden gebruikt als vervanger voor de Kaagbaan. Dit gebeurt normaal gesproken alleen bij harde zuiden- of noordenwind, maar zal nu voor landingen in alle nachten van 21 tot 25 september het geval zijn, en voor starts in de nachten van 21 en 22 september.

Vooral de bewoners van gebieden ten zuiden van de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan zullen in de periode van het onderhoud aan de Kaagbaan meer overlast ondervinden.

De Kaagbaan is dit jaar al eerder in onderhoud geweest, van 31 mei tot en met 6 juni. Het gebied waar de vliegtuigen aan de grond komen (touchdown zone) is toen niet gerenoveerd, omdat dit niet nodig leek. Gebleken is dat aan dit deel van de baan toch nog dit jaar onderhoud moet worden verricht om veilig gebruik te kunnen blijven maken van de baan.
Laatst gewijzigd: 21 september 2010