Nationaal Historisch Museum wordt in 2011 vier miljoen euro gekort

21/09/2010 20:55

Nationaal Historisch Museum

Nationaal Historisch Museum wordt in 2011 vier miljoen euro gekort

Het kabinet heeft vandaag in de begroting 2011 bekend gemaakt dat het Nationaal Historisch Museum in 2011 vier miljoen euro moet inleveren. De miljoenennota beschrijft de bezuiniging als "het vrijvallen van niet bestede bedragen in 2009 en 2010". Het gaat echter om zorgvuldige opgebouwde bouwreserves die nodig zijn om de bouw van het museum te kunnen starten in 2011.

Erik Schilp, algemeen directeur van het Nationaal Historisch Museum, zegt dat ook het Nationaal Historisch Museum een bijdrage moet leveren aan de noodzakelijke bezuinigingen, maar benadrukt dat deze specifieke bezuiniging niet alleen goed ondernemerschap en spaargedrag afstraft, maar ook een voortvarende totstandkoming van het Nationaal Historisch Museum verder zal bemoeilijken.

Het Nationaal Historisch Museum

Het Nationaal Historisch Museum wil de historische verbeelding stimuleren, enthousiasme voor geschiedenis teweegbrengen en nieuwsgierigheid opwekken. Het museum heeft straks een gebouw, maar het wil ook zonder gebouw bestaan, door in heel Nederland van zich te laten horen.

Het Nationaal Historisch Museum organiseert tentoonstellingen en activiteiten, waarbij het actief samenwerkt met organisaties op het gebied van erfgoed, geschiedenis, onderwijs, wetenschap, media en kunst. Op deze manier ontstaan verrassende en boeiende verbindingen tussen heden en verleden. De activiteiten van het museum zijn te herkennen aan het INNL logo. De programmering staat op www.innl.nl.





http://www.innl.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (