Project Gemeente Westland


Westland Event 2010: Grenzeloos ondernemen

Publicatiedatum: 11-06-2010

Grenzeloos ondernemen. Dat is de titel van het derde Westland Event, dat plaatsvindt op woensdag 22 september 2010. Het event gaat over de toenemende internationalisering van de glastuinbouw en is bedoeld voor ondernemers en andere personen die verbonden zijn aan het glastuinbouwcluster. Gastheer is Sion in De Lier, dat veel ervaring heeft met internationaal ondernemen.

Het glastuinbouwcluster is constant bezig met het verleggen van haar grenzen. Of het nu gaat om duurzaamheid, kennis en innovatie of samenwerking; steeds weer wordt gezocht naar nieuwe kansen om de concurrentiepositie van het cluster te behouden en te versterken. Ondernemers richten hun pijlen steeds vaker op het buitenland. En andersom is een sterke interesse vanuit het buitenland waarneembaar voor wat zich in het glastuinbouwcluster afspeelt; het buitenland wil graag leren van onze greenports. Reden voor de gemeente Westland om na energie in 2008 en gezond ondernemen in de kas in 2009, dit jaar te kiezen voor internationalisering van de glastuinbouw als thema van het Westland Event.

Mondiale trends en ontwikkelingen
Hoe ontwikkelt de glastuinbouw zich mondiaal? Welke markten zijn in opkomst en welke kenmerken hebben die? Wat komt er allemaal kijken bij ondernemen over de grenzen heen? Welke rol heeft de gemeente bij de toenemende internationalisering? Tijdens het Westland Event wordt gezocht naar een antwoord op deze en vele andere vragen. Het Westland Event 2010 wordt een mix van centrale presentaties, workshops en bedrijfspresentaties. Dagvoorzitter Charles Groenhuijsen zal de diverse discussies leiden. Vanuit zijn brede internationale ervaring geeft hij tevens zijn visie op de glastuinbouw en Westland.

Aanmelden
Het Westland Event heeft plaats bij Sion aan de Zijtwende 55 in de Lier. Het evenement duurt van 15.00 tot 21.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan vanaf 1 juli 2010 online.