Gemeente Drechterland

8-9-2010
Wijkwandeling Hem en Venhuizen

College houdt wijkwandeling op woensdag 22 september

Op woensdag 22 september vanaf 19.00 uur bezoekt het college van Drechterland de dorpen Hem en Venhuizen tijdens de Wijkwandeling.

Start
We starten om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats bij zwembad ât Hemmerven. Via de Hertog Willemweg en de Noorder Sluisstraat lopen we naar de Torenweg. Via de Hemmerbuurt (of de Koggeweg) rijden we naar de Marktweg, Veilingstraat en omgeving waar we weer lopend verder gaan. Vanuit het nieuwe plan kunnen we doorsteken naar de J.W. Heijmanszstraat en de omgeving. Omdat de locaties wat uit elkaar liggen, willen we een gedeelte rijdend afleggen (bij voorkeur met de fiets).

Vertel het college over uw wijk
De wandeling heeft natuurlijk alleen zin als er bewoners meegaan die vertellen wat ze goed vinden aan de wijk en wat voor verbetering vatbaar is. Vandaar dat we een oproep doen aan de inwoners van Hem en Venhuizen om mee te gaan. Iedereen is welkom! Het is dit keer handig om met de fiets te komen, omdat we niet alles lopend kunnen doen.

Al vier jaar wijkwandelingen in Drechterland
In 2007 is het college gestart met het houden van wijkwandelingen. Het houdt in dat wethouder Dirk Te Grotenhuis met een groep bewoners hun wijk of dorp bezoekt om te kijken hoe het staat met de openbare ruimte. Is de wijk netjes, wordt het groen bijgehouden, is er overlast van bijvoorbeeld zwerfvuil, hoe is het gesteld met het straatmeubilair en het wegdek? Vervolgens besluit het college waar op korte termijn wat aan gedaan wordt.

Aanmelden
We stellen het op prijs als u zich van tevoren aanmeldt. Dit kan door middel van een e-mailt naar b.denekamp@drechterland.nl, T: 0228- 352 352. U kunt dan ook alvast doorgeven over welk onderwerp u het wilt hebben of waar u vindt dat de wandeling in elk geval langs moet. Dan kunnen we daar rekening mee houden.

Wijkwandeling Oosterblokker