Achmea organiseert debat over flexibele loopbaan en langer doorwerken.

08/09/2010 14:26

Achmea

Zeist, 8 september 2010 -Werkend Nederland vergrijst: onze carrièretijgers worden langzaam maar zeker grijs. Hoe zorgen we dat zij hun bevlogenheid behouden, vitaal en 'bij de tijd' blijven? Dat is een van de twee vragen die centraal staan tijdens het debat dat Vereniging Achmea op 22 september, in het Cobra Museum, voor haar leden organiseert.

Tweede belangrijke vraag die aan de orde komt, is: hoe maken we als samenleving een carrièreswitch, en dus een flexibele loopbaan, makkelijker mogelijk? Want voor alle werknemers - jong en oud - geldt: eenmaal gekozen voor een bepaalde richting zitten we al snel vastgebakken in onze eigen toekomst: huis, hypotheek, gezin, werkgever. In de maatschappelijk geaccepteerde 'trechter' vernauwt onze blik zich tot dat ene talent dat we hebben. Dat begint op jonge leeftijd en verandert maar weinig in de jaren daarna.

Hoe kunnen we dit veranderen? Wie moet zich nu eigenlijk druk maken over bovenstaande problemen? De politiek? De werknemer zelf? Of zijn het juist de werkgevers die het voortouw moeten nemen? En wat gebeurt er als er niemand iets doet?

Sprekers

Debatdeelnemers die zich, onder leiding van voormalig NOS Journaal-presentatrice

Aldith Hunkar, op 22 september over deze vragen buigen, zijn onder andere:

Ronald de Leij, directeur Dutch Employers' Cooperation Programme (DECP) en adviseur van werkgeversvereniging AWVN

Richard Steenborg, voorzitter van vakcentrale MHP

Jack Buckens, directievoorzitter divisie Sociale Zekerheid bij Achmea

Zij gaan niet alleen met elkaar in debat, maar ook en vooral met het publiek in de zaal: de leden van Vereniging Achmea. Iedereen die klant is bij een van de Achmea-dochters (onder andere Centraal Beheer Achmea, Interpolis, Zilveren Kruis Achmea, Avéro Achmea, Agis en FBTO) is automatisch ook klantlid van Vereniging Achmea. Zij kunnen in die hoedanigheid - kosteloos - deelnemen aan speciale informatiebijeenkomsten rondom relevante thema's.

Speciale gast is cabaretier Viggo Waas. Op geheel eigen wijze laat hij zijn licht schijnen op het onderwerp.

Achmea en Vereniging Achmea organiseren deze bijeenkomsten, omdat zij meer willen doen dan alleen verzekeren. Achmea zet zich in voor een prettige samenleving. Niet alleen via het organiseren van themabijeenkomsten of het bieden van verzekeringsproducten, maar ook via de campagne Waarzijnwemeebezig.nl, waarin het maatschappelijke issues aan de kaak stelt en nadenkt over oplossingen.

Plaats & tijd

Het debat 'Een flexibele loopbaan en langer doorwerken, een kunst op zich!' vindt plaats in het Cobra museum in Amstelveen. De ontvangst is om 17.00 uur, maar klantleden van Vereniging Achmea zijn van harte welkom om een kijkje te nemen in het Cobra museum. Het debat start om 17.30 uur. Belangrijk onderdeel is de paneldiscussie, waarbij ook bezoekers voldoende gelegenheid krijgt om hieraan een bijdrage te leveren. Zij kunnen zich tot en met 15 september aanmelden via www.verenigingachmea.nl; in het aanmeldingsformulier kunnen zij vervolgens aangeven welke vraag of welk onderwerp zij graag zouden willen bespreken.





http://newsclipper.nl/news/id/775