Gemeente Barneveld


Spoorwegovergang Esweg wordt afgesloten en opgeheven

Op woensdag 22 september 2010 start ProRail met het afsluiten van de spoorwegovergang aan de Esweg in Barneveld. De tijdelijk bewaakte spoorwegovergang wordt vervangen door een nieuwe verbindingsweg vanaf de Van Wijnbergenlaan. De maatregelen zijn nodig om de Valleilijn veiliger te maken.

De afgelopen jaren is vaak gesproken over de spoorwegovergang aan de Esweg. Het opheffen van deze onbewaakte, particuliere spoorwegovergang bleek een lang traject. Omwonenden en belanghebbenden van de spoorwegovergang hebben ProRail, de gemeente Barneveld en de provincie Gelderland gevraagd om tijdelijke maatregelen te nemen. Dat resulteerde uiteindelijk in het plaatsen van een tijdelijke beveiliging met een automatische knipperlichtinstallatie. Tegelijkertijd bereidde de gemeente Barneveld de aanleg van een nieuwe verbindingsweg tussen de Esweg en de Van Wijnbergenlaan. Deze nieuwe verbindingsweg maakt de spoorwegovergang aan de Esweg overbodig en kan worden opgeheven.

Werkzaamheden
Op woensdag 22 september 2010 start ProRail met de voorbereidende werkzaamheden om de overgang af te sluiten en op te heffen. Vanaf dat moment is de spoorwegovergang niet meer te gebruiken en moet het verkeer gebruik maken van de nieuwe verbindingsweg via de Van Wijnbergenlaan. In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 september 2010 wordt de beveiligingsinstallatie verwijderd en wordt het spoor aangepast. Deze werkzaamheden moeten gebeuren tijdens een zogenoemde treinvrije periode en daar zijn de nachtelijke uren het meest geschikt voor. Na deze werkzaamheden is de aannemer tot 1 oktober bezig met afrondende werkzaamheden.
ProRail heeft omwonenden door middel van een brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden in september en oktober.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl