Gemeente Zutphen

inloopbijeenkomst over Noorderhaven

De gemeente Zutphen legt de laatste hand aan haar plannen voor Noorderhaven, het nieuwe woon- en werkgebied nabij de binnenstad. Op woensdag 22 september is er tussen 16.00 en 21.00 uur een inloopbijeenkomst voor iedereen die belangstelling heeft voor de plannen en de toekomst van dit nieuwe deel van Zutphen.

Belangrijke stap

In de afgelopen jaren heeft Programmabureau De Mars, onderdeel van de gemeente Zutphen, samen met de partners in Noorderhaven gewerkt aan de plannen voor dit gebied. Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders het definitieve ontwerp van het stedenbouwkundig plan en het Landschapsplan besproken en besloten dat ze de plannen wil presenteren aan de inwoners van Zutphen en andere belangstellenden. Naar verwachting besluit de gemeenteraad eind dit jaar over de plannen en met die besluitvorming is opnieuw een belangrijke stap gezet op weg naar de realisatie van Noorderhaven.

Uitwerkingen

Zowel het stedenbouwkundig plan als het Landschapsplan hebben een grote mate van detaillering, waardoor een goed beeld ontstaat van de toekomstige wijk. Dit neemt niet weg dat de plannen vooral de structuur weergeven van de nieuwe wijk. De uitwerking op woningniveau is de volgende stap en daarvoor gaan architecten aan de slag. Om nu toch al een beeld te hebben van hoe straten en gebouwen er uit kunnen gaan zien, zijn de eerste drie bouwblokken uitgewerkt. Een maquette van die uitwerking is te zien tijdens de inloop op 22 september. Ook wordt momenteel gewerkt aan de bestemmingsplannen voor de woningbouw en voor de onderdoorgangen Mars Traverse (hoofdontsluiting gemotiriseerd en langzaam verkeer) en Kostverloren (fiets-voettunnel).

Inloopbijeenkomst
Tijd: 16.00 - 21.00 uur
Plaats: IJsselpaviljoen, IJsselkade 1

Tijdens de inloopbijeenkomst zijn bewoners, ondernemers en andere belangstellenden van harte welkom. Medewerkers van Gemeente Zutphen en Programmabureau De Mars zijn aanwezig om de bezoekers ondermeer te informeren over de plannen, de verdere aanpak, de uitwerking van de eerste bouwblokken, de nieuwe haven, het groen in de nieuwe wijk, de nieuwe onderdoorgangen, de verkeersstromen, duurzaamheid en de archeologische vondsten in het gebied. Bovendien kan iedereen die interesse heeft in een toekomstige woning of werkplek in Noorderhaven zich tijdens de inloop als belangstellende laten registreren.

Omdat de gemeente geĂŻnteresseerd is in de mening van de aanwezigen, kunnen bezoekers via zogenaamde internetzuilen hun reactie over diverse onderwerpen kenbaar maken. Alle reacties worden gebundeld en voorgelegd aan de gemeenteraad.