Universiteit van Amsterdam


Gepubliceerd op 10 september 2010

Amsterdam University College viert eerste Dies Natalis

Gepubliceerd op 10 september 2010
AUC, Amsterdam University College

Het Amsterdam University College (AUC) viert op woensdag 22 september haar eerste Dies Natalis. De viering wordt bijgewoond door de beide Rectores Magnifici van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit, het bestuur van het AUC, AUC-studenten en -medewerkers, en overige genodigden.

Tijdens de Diesviering staan een aantal onderwerpen centraal: het belang van excellentie in onderwijs en leerprocessen, de waarde van interdisciplinair onderwijs, en de samenwerking van het AUC met de honoursprogramma's van de UvA en de VU. Sprekers zijn: prof. dr. Jan Hindrik Ravesloot, hoogleraar Fysiologie (AMC-UvA) en voorzitter AUC-Examencommissie, Rosalie Salameh, student VU Honours Programme 2010, en Berry Marttin mba, lid Raad van Bestuur Rabobank Nederland (AUC-sponsor).

Na hun bijdragen wordt de AUC Docent van het Jaar Award 2009-2010 uitgereikt en wordt de winnaar bekend gemaakt van de 2010 AUC-essaywedstrijd. Mecanoo architecten geven een presentatie van het nieuwe onderwijsgebouw van het AUC. Aleksandra Bajde, AUC-student en student aan het Conservatorium van Amsterdam, luistert het geheel muzikaal op.

Tijd, locatie en deelname

De Diesviering vindt plaats op woensdag 22 september, van 15.30 tot 17.00 uur ) gasten worden verzocht om uiterlijk 15.15 uur aanwezig te zijn). Locatie: Aula van de Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, Amsterdam.

Mocht u de AUC Dies 2010 willen bijwonen, dan kunt u zich aanmelden via info@auc.nl onder vermelding van naam, functie en contactgegevens.

Over het AUC

Het AUC is een gezamenlijke liberal arts and sciences-opleiding van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam en kwam tot stand met steun van de Gemeente Amsterdam en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. AUC staat voor Excellence and Diversity in a Global City. De opleiding is selectief en zeer internationaal. Aan het AUC studeren 400 studenten. Onderwijs wordt in het Engels gegeven en de studenten en docenten van het AUC komen uit alle delen van de wereld.