Royal Haskoning


22-09-2010
Seminar Duurzaamheid loont!
Royal Haskoning spreekt op seminar `Duurzaamheid loont' voor Schiedamse ondernemers die kansen zien in duurzaam ondernemen. Na de opening door dr. Michael Braungart, de man achter het wereldwijd bekende `Cradle-to-Cradle' principe, spreekt Ellis ten Dam op het seminar `Duurzaamheid loont' op woensdag 22 september in Schiedam. Het doel van de bijeenkomst is om de gemeente Schiedam, de Stadsregio en ondernemers inzicht te geven in de voordelen die duurzaam ondernemen biedt, zowel bedrijfseconomisch als ecologisch, en tevens om ze te faciliteren wanneer zij duurzaamheid in de praktijk willen brengen.

Royal Haskoning werkt in Schiedam mee aan het concretiseren van de grote ambities op het gebied van milieu en duurzaamheid van de gemeente.

Enerzijds door de organisatie intern te faciliteren om duurzaamheid, in het bijzonder Cradle to Cradle®, in de praktijk te brengen. Anderzijds door pilotprojecten in de gemeente zowel financieel economisch als kwalitatief inhoudelijk vorm te geven.

Zo is Royal Haskoning op dit moment met een project bezig om de ambities van de gemeente en de Openbare Scholengemeenschap Schravenlant in kwalitatieve duurzame maatregelen op te zetten en deze economisch rendabel te onderbouwen en voor te bereiden voor besluitvorming voor de Raad. Tevens ondersteunt Royal Haskoning gemeente Schiedam bij het project Nieuw-Mathenesse. Bij de herontwikkeling en herstructurering van dit bedrijventerrein vormt duurzaamheid én financieel economisch duiden het centrale uitgangspunt.

Het seminar omvat twee aparte programmadelen:

* 's Middags vinden presentaties plaats over onder meer de duurzame herstructurering van bedrijventerreinen en duurzaam aanbesteden. Dit programmadeel is na aanmelding vrij toegankelijk. Het maximum aantal bezoekers voor dit programmadeel bedraagt 60 bezoekers.
* in het avondgedeelte wordt een aantal business cases gepresenteerd van ondernemers die momenteel reeds inspanningen doen, dan wel overwegen om economisch rendabele investeringen te doen in duurzaamheid. Het bijwonen van het avondprogramma is uitsluitend mogelijk op uitnodiging.

De bijeenkomst `Duurzaamheid loont' wordt in opdracht van de gemeente Schiedam georganiseerd door CEMC. Hierbij is ook de Stadsregio Rotterdam nauw betrokken. Tevens wordt samengewerkt met Sisco, een internationaal kennisuitwisselingsprogramma.

Wilt u zich aanmelden voor het middagprogramma? Stuur dan een e-mail aan Gilbert Curtessi (gilbert.curtessi@gmail.com) van CEMC.