Vaderkoorts - het misdragen van ouders langs de lijn

15/09/2010 14:10

Buro TEXT

'Jongens zijn we - meestal aardige jongens. Maar onze zonen moeten natuurlijk wel winnen.'

Op woensdag 22 september a.s. lanceert Martin Hendriksma, journalist en auteur, in de kantine van de voetbalvereniging DSS te Haarlem zijn boek Vaderkoorts.

In dit treffende boek schetst Martin Hendriksma uiterst herkenbaar, tot in alle geuren en gevoelens een universele werkelijkheid: de ontsporende ouder langs de lijn van het sportende kind.

Dit ogenschijnlijk leuke en humoristische boek draagt een grote boodschap in zich en wel het misdragen van ouders 'langs de lijn'. Deze boodschap willen wij als uitgever graag een groter platform geven dan alleen in dit boek.

Om deze reden hebben wij de KNVB bereid gevonden een presentatie te geven tijdens de boeklancering over het steeds groter wordende probleem 'langs de lijn'.

Het eerste exemplaar van Vaderkoorts zal tijdens de boeklancering door de auteur worden overhandigd aan de coach van het team dat model heeft gestaan voor dit boek: de E1 van DSS.

Martin Hendriksma publiceerde eerder bij uitgeverij De Geus de romans Familievlees (longlist Libris Literatuurprijs 2009) en het dit voorjaar verschenen Hunkering, waarover de pers schreef: 'Hunkering blinkt uit in scherpe en geestige observaties' (Het Parool). 'Martin Hendriksma schrijft goed' (De Telegraaf). 'Heel geloofwaardige dialogen' (Vrij Nederland).