Gemeente Tiel


Ondertekening convenant Jeugdsportfonds

Wethouder H. A. Driessen van de gemeente Tiel en J. Penninx, voorzitter van de stichting Jeugdsportfonds Gelderland ondertekenen 22 september 2010 het convenant Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds maakt het mogelijk dat ook kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen kunnen sporten bij een vereniging.

Eind 2010 gaat het Jeugdsportfonds Tiel van start en kunnen er aanvragen worden ingediend. Het indienen van aanvragen verloopt via intermediairs. Het Jeugdsportfonds Gelderland en de Gemeente Tiel gaan komend najaar op zoek naar intermediairs die de aanvragen van gezinnen kunnen verzorgen bij het Jeugdsportfonds Gelderland.

Ieder kind moet kunnen sporten. Sporten bevordert de fysieke en mentale ontwikkeling en brengt spelenderwijs een gevoel voor discipline bij. Om te kunnen sporten hebben lang niet alle kinderen in Nederland gelijke kansen. Het Jeugdsportfonds stelt zich ten doel om snel, effectief en op laagdrempelige wijze kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders een kans te bieden om te gaan sporten. Dit is mogelijk door een structureel bedrag van het Jeugdsportfonds ter beschikking te stellen voor contributie bij een vereniging of sportkleding en -materialen.

Stichtingbestuur

Het Jeugdsportfonds Gelderland is een aparte stichting waarvoor de Gelderse Sport Federatie (GSF) de uitvoerende werkzaamheden verricht. Het bestuur van de stichting bestaat uit Jos Penninx, Ap Lammers, Ton Bavinck en Caryanne Booster. De Stichting Jeugdsportfonds Gelderland sluit convenanten met Gelderse gemeenten die het Jeugdsportfonds in hun gemeente willen inzetten. De gemeente Tiel is een van de eerste Gelderse gemeenten die een convenant voor vier jaar sluit met het Jeugdsportfonds Gelderland.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het Jeugdsportfonds Gelderland, neem dan contact op met Alice Schols van de Gelderse Sport Federatie via alice.schols@gelderland-sport.nl of (026) 35 40 369. Kijk voor meer algemene informatie op www.jeugdsportfondsgelderland.nl. Voor meer informatie over het convenant tussen de gemeente Tiel en het Jeugdsportfonds Gelderland kunt u contact opnemen met Ronald Kool van de gemeente Tiel via rkool@tiel.nl of telefonisch (0344) 65 64 27.