Gemeente Hoorn

Schoolstratenvoetbal op Cruyff Courts

Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert samen met de Johan Cruyff Foundation de voorronde van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6. Het schoolvoetbaltoernooi vindt plaats op de Cruyff Courts aan het Gangwerk (Grote Waal) en de Nachtegaal (Kersenboogerd). Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 is hét schoolstraatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Maar liefst 25 jongens- en 15 meisjesteams hebben zich via hun school aangemeld. De wedstrijden worden gespeeld op de Cruyff Courts in de Grote Waal en de Kersenboogerd. Op woensdag 22 september, woensdag 29 september en woensdag 6 oktober wordt vanaf 13.00 uur gevoetbald.

Winnaars De winnaars van de voorrondes gaan door naar de stadsfinale op woensdag 20 oktober. De winnaars gaan door naar de regiofinales in het voorjaar van 2011. De winnaars van de regiofinales plaatsen zich op hun beurt voor de landelijke finale in Amsterdam.

Vorig jaar wisten het jongensteam van de Bernardus van Bockxmeerschool en het meisjesteam van Dynamis zich te plaatsen voor de landelijke finale. De meiden lieten zich uiteindelijk kronen tot Europees Kampioen, nadat zij in Amsterdam en London (Cruyff Court Arsenal) hun tegenstanders overtuigend versloegen.

Fair Play Bij iedere stadsfinale is er naast de prijzen voor de winnaars ook een Fair Play Award. Deze prijs is bedoeld om kinderen bewust te maken dat er meer is dan winnen alleen. Op deze manier komt ook de sociale kant van sport naar voren.

Iedereen is van harte welkom bij de verschillende voorrondes en de finale. Kijk voor meer informatie op www.sportopbouwwerkhoorn.nl of neem contact op met het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, telefoon (0229) 252620.