Mitros


Kanaleneiland Zuid krijgt vernieuwde speelpleinen 22 september 2010

Kinderen in Kanaleneiland Zuid kunnen de zomer afsluiten met het in gebruik nemen van twee vernieuwde speelpleinen. Woensdag 22 september bezoekt de nieuwe wijkmanager Zuidwest, Rik Kors, om 15.00 uur het openingsfeest op de Magelheanlaan (achter de Aziëlaan). Daarna, om15.30 uur, opent hij de vernieuwde spetterbadjes en het vernieuwde speelplein aan de Columbuslaan. Volop nieuwe mogelijkheden en toestellen om lekker te spelen dus!

Columbuslaan
Om verschillende reden was vervanging van het oude badje, dat niet meer gebruikt mocht worden, nodig en ook een deel van de speeltoestellen was verouderd. Dienst Stadswerken heeft met de toegewezen extra onderhoudsmiddelen een aanpassingsplan gemaakt, waardoor het voor kleine kinderen weer mogelijk is lekker te spetteren in twee kleinere badjes. Bij het maken van de plannen en de communicatie daarover met de omwonenden en gebruikers, hebben bewoners zich aangemeld om het medebeheer van de badjes te doen. De gemeente is hier erg blij mee. Bij warm weer vegen zij de badjes schoon en draaien zij de waterkraan open en dicht.

Magelhaenlaan
Bij de aanpassingen van de speeltoestellen aan de Magelhaenlaan hebben kinderen zelf een hoofdrol gespeeld. Een aantal van hen heeft een voorstel gemaakt voor het opknappen van het speelplein en het toevoegen van speeltoestellen. Een mooie pannakooi om in te voetballen, was favoriet. De gemeente heeft samen met de kinderen en de opbouwwerker van DOENJA het plan uitgewerkt en toestellen uitgezocht. De kinderen hebben door middel van een handtekeningenlijst de mening van de bewoners gepeild en die waren ook enthousiast. Het opknappen van het speelplein Magelhaenlaan wordt betaald uit het budget Bewonersinitiatieven van het Wijkactieplan ` Kanaleneiland Leert'

Het programma voor woensdag 22 september ziet er als volgt uit: Spelletjes, opening en ballonnenwedstrijd Speelplein Magelheanlaan van 14.30-16.00 uur. (opening 15.00 uur)
Spelletjes en opening speelplein Columbuslaan 15.00 - 16.30 uur (opening 15.30 uur)

Deze middag wordt georganiseerd door Doenja Dienstverlening in, samenwerking met bewoners en The Mall, Mitros, Portaal en Bo-Ex en mede mogelijk gemaakt door Wijkbureau Zuidwest en Bo-Ex