Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 22-09-2010

Kluiskraak, agente gewond

NIEUWEGEIN Meerdere verdachten gingen er op dinsdagvond 21 september na een kluiskraak vandoor. Daarbij werd een politieauto aangereden en raakte een agente gewond.

Rond 22.20 uur kreeg de politie de melding dat er een kluiskraak gaande was op de Laagravenseweg. De politiemeldkamer stuurde meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse. De eerste agenten die ter plaatse kwamen, zagen meerdere mannen in een auto stappen en ervandoor gaan. De auto reed echter een doodlopende weg in, waarna de bestuurder stopte en twee mannen uit de auto sprongen en er te voet vandoor gingen. Vervolgens keerde de bestuurder de auto en reed terug. Daarbij passeerde hij op de Laagravenseweg een verkeersheuvel aan de verkeerde kant en botste frontaal op een burgerpolitieauto, die hem tegemoet kwam. Enkele verdachten sprongen uit de auto en gingen er te voet vandoor. Meerdere agenten zetten de achtervolging in.

Een 42-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur was getuige geweest van het gebeuren en hield één van de vluchtende verdachten tegen, waarna de achtervolgende agenten hem aan konden houden. Bij verder onderzoek in de omgeving hielden agenten nog twee verdachten aan. Twee verdachten werden niet meer aangetroffen. Bij de zoektocht naar de verdachten werd onder andere gebruik gemaakt van een politiehond en een helikopter. De drie aangehouden verdachten zijn Amsterdammers van 27, 31 en 47 jaar oud. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Een agente liep bij de frontale aanrijding een hoofdwond op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is zij ter observatie opgenomen. Twee aangehouden verdachten hadden door de aanrijding licht letsel opgelopen en werden in het politiebureau door een GGD-arts onderzocht.

Bij onderzoek ter plaatse bleek dat de verdachten op de Laagravenseweg een kluis aan het openbreken waren, die gestolen was bij een inbraak bij een bedrijf in Tiel. De politie nam de auto, de kluis en een mogelijk bij de inbraak gebruikte vrachtwagen in beslag. Het onderzoek naar de aangehouden en ontkomen verdachten wordt voortgezet.

In slaap gevallen

VIANEN De bestuurder van een bestelbus viel op dinsdagmiddag 21 september achter het stuur in slaap en botste op zijn voorligger. Een inzittende van die auto raakte gewond.

Rond 16.45 uur reed een man (gegevens nog onbekend) met zijn bestelbus over de Rijksweg A2. Ter hoogte van Vianen viel hij achter het stuur in slaap en botste op een voor hem rijdende auto. Een passagier van deze auto, een 62-jarige vrouw uit Utrecht, liep letsel aan haar nek op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat zij gekneusde nekwervels had opgelopen, maar zij mocht na onderzoek naar huis.

Rookontwikkeling

NIEUWEGEIN Op dinsdag 21 september zorgde een brandje voor zoveel rookontwikkeling, dat meerdere bewoners hun woning verlieten.

Rond 16.10 uur kregen de brandweer en politie de melding van rookontwikkeling in een portiek aan de Zaanseschans. Ter plaatse bleek dat een onverlaat c.q. onverlaten een tafel in het portiek in brand hadden gestoken, met grote rookontwikkeling tot gevolg. Daarom verlieten meerdere bewoners hun woning. De brandweer had het vuur snel geblust. Nadat het portiek was gelucht, konden alle bewoners naar hun woning terug.

Aan getuigen van de brandstichting wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Inbraak door automobilist zonder rijbewijs

IJSSELSTEIN Agenten hielden op dinsdagochtend 21 september een man aan op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 11.35 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Daccastraat over een schutting was geklommen en kennelijk op het inbrekerspad was. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Daar bleek dat er inderdaad bij de betreffende woning was ingebroken door het vernielen van een raam. De inbreker was kennelijk gewond geraakt, want de agenten troffen bloed aan. De verdachte bleek echter te zijn verdwenen. Wel kon de getuige een signalement van de verdachte geven.

Agenten die rond 10.00 uur een snelheidscontrole op de Baronieweg hadden gehouden, sloegen aan op dat signalement. Bij de controle hadden zij een automobilist bekeurd omdat hij te hard reed en in het geheel geen rijbewijs had. Hij had zijn weg toen te voet vervolgd. Deze automobilist voldeed geheel aan het signalement van de inbreker.

Agenten stelden in de wijk Zenderpark een onderzoek naar deze verdachte, een 44-jarige man uit Utrecht, in en zagen hem nog net op de eindhalte van de tram in een tram stappen. Agenten reden naar de volgende halte en gingen de tram in. Daarbij troffen zij de verdachte aan. Hij bleek een verwonding aan zijn hand te hebben, die hij kennelijk bij de inbraak had opgelopen. De agenten hielden hem aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten

Politie zoekt slachtoffers beroving fietsen

NIEUWEGEIN De politie roept twee mensen op, die slachtoffer zijn geworden van de beroving van hun fietsen, kontakt op te nemen. Op vrijdag 17 september omstreeks 23.45 uur kreeg de politiemeldkamer een telefoontje van een melder/getuige. Hij had gezien, dat twee mannen op de brug van de Taludweg in Nieuwegein, de fietsen van hun berijders hadden afgepakt. De politiemeldkamer stuurde politiemensen naar de plaats waar het was gebeurd. De melder ging nog achter de twee daders aan, maar verloor hen bij huis De Geer uit het oog. Toen de politie aankwam op de plek waar het was gebeurd, waren de eigenaren van de fietsen niet meer aanwezig. Een zoektocht in de omgeving naar de twee mogelijke daders leverde ook niets op. De politie vraagt de slachtoffers naar het bureau te komen om aangifte te doen en hoopt hiermee ook meer informatie te verkrijgen over de beroving en de twee daders.

Auto van snelweg

VIANEN Een automobilist raakte op dinsdagavond 21 september van de weg en belandde in de berm van de Rijksweg A2.

Rond 19.25 uur reed een 54-jarige automobilist uit Son over de linkerrijstrook van de A2 in de richting van Den Bosch. Ter hoogte van Vianen stuurde hij te veel naar links en raakte een rood/wit afzetpaaltje, die daar stond in verband met de wegwerkzaamheden. In een schrikreactie stuurde hij scherp naar rechts, belandde in de berm, vloog over een sloot heen, miste een grote boom op enkele centimeters na en kwam in de struiken tot stilstand. De automobilist klaagde over pijn in zijn nek, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De auto werd door een takelwagen uit de struiken getakeld.