Politie Groningen

Woensdag 22 september 2010

Provincie Groningen, 22-09-2010

Hennepkwekerij ontdekt in woning

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Sloep in Groningen een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. De kwekerij was verdeeld over twee kamers. In totaal werden 277 levende hennepplanten aangetroffen. Ook werden dode planten gevonden. Uit onderzoek van de energieleverancier bleek dat er met de stroom was geknoeid. De planten en kweekgoederen zijn vernietigd. De politie doet onderzoek naar eventuele verdachten.

Automobilist gewond na botsing

Kiel-Windeweer Een 69-jarige automobilist uit Hoogezand is dinsdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Sluisweg in Kiel-Windeweer. De bestuurder reed door onbekende oorzaak tegen een geparkeerde trailer. Hierdoor raakte de Hoogezandster de macht over het stuur kwijt en kwam hij met zijn voertuig op de kop tot stilstand. De 69-jarige is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Drietal aangehouden voor vernieling

VEENDAM De politie heeft dinsdagavond in het centrum van Veendam drie personen aangehouden. Het drietal, een vrouw van 21 uit Vinkenbuurt en twee mannen uit Veendam (31 en 32 jaar), vernielde in de F.J. de Zeestraat een fiets. Dit werd gezien door een getuige die de politie informeerde. Ondertussen kreeg de politiemeldkamer ook een melding dat een drietal personen een bushokje wilde vernielen. Dankzij een goede omschrijving van de verdachten, kon het trio op het Raadhuisplein worden aangesproken. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer vernielt ruit discotheek

GRONINGEN De politie heeft dinsdagnacht een 26-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor het vernielen van een ruit van een discotheek aan de Poelestraat. Na de vernieling rende de verdachte weg, maar na korte tijd kwam hij terug via de Peperstraat. Agenten herkenden de man en namen hem mee naar het politiebureau. Op het politiebureau raakte hij onwel door vermoedelijk alcohol- en drugsgebruik. Na een controle in het ziekenhuis werd de Stadjer alsnog ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Finsterwolde met nekklachten naar ziekenhuis

SAPPEMEER Een 18-jarige automobilist uit Finsterwolde is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De jongeman verloor op de Neroweg in Sappemeer de macht over het stuur, nadat hij waarschijnlijk met zijn wagen in de berm was geraakt. Hoewel de bestuurder probeerde te corrigeren, raakte hij in de slip en kwam in een sloot tot stilstand. Het slachtoffer is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Scooterbestuurster gewond na val

TER APEL Een 17-jarig meisje uit Emmer Compascuum is dinsdagmorgen gewond geraakt op de Rutenbrockerweg in Ter Apel. Op het moment dat zij af wilde slaan naar de Ter Apelderstraat gleed ze met haar scooter weg. Mogelijk werd dit veroorzaakt door het natte wegdek. Het meisje is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Veendamse met invalidenwagen te water

BORGERCOMPAGNIE Dankzij het alerte optreden van een voorbijgangster, is een 33-jarige inwoonster van Veendam zonder noemenswaardig letsel uit het water gehaald in Borgercompagnie. De 33-jarige reed in een invalidenwagen over de Borgercompagnie en raakte in de berm. Daardoor belandde ze vervolgens in een naastgelegen kanaaltje. De voorbijgangster, zelf in een scootmobiel, werd aangeroepen door het slachtoffer en waarschuwde de hulpdiensten. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer onderzocht en thuisgebracht.

Jongen aangehouden voor vernieling auto

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag een 18-jarige knaap uit Groningen aangehouden voor vernieling. Agenten reageerden op een melding van vernieling van een geparkeerde auto aan de Nijensteinheerd. Na onderzoek konden dienders de 18-jarige verdachte in een nabijgelegen woning aanhouden. Hij bekende direct de auto te hebben vernield. Hij moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. De auto was totaal vernield. De ramen waren ingeslagen, de spiegels kapot en de auto had deuken rondom. Onenigheid zou de aanleiding zijn voor de vernieling. De politie stelt een onderzoek in.

Hardleerse Stadjer raakt bromfiets kwijt

GRONINGEN - De politie heeft woensdagmiddag de bromfiets van een 21-jarige bromfietser uit Groningen in beslaggenomen. Agenten zagen dat de bromfietser over de Emingaheerd reed. Bij controle bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. De man werd afgelopen tijd al vaker betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Daarom is ditmaal de bromfiets van de Groninger in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na huiselijk geweld

GRONINGEN Een 45-jarige man uit Groningen is dinsdagochtend aangehouden voor huiselijk geweld. Agenten reageerden op een melding van een huiselijk twist in een woning in de wijk Selwerd. Het bleek dat de man na een woordenwisseling met zijn ex-vrouw diverse huisraad had vernield. De vrouw heeft aangifte gedaan. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet.

Stadjer steelt fiets

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag een 17-jarige fietsendief aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de knaap zat te rommelen tussen een aantal fietsen in de Muurstraat. Toen hij wegliep met een fiets werd hij door dienders aangesproken. Hij bleek de fiets inderdaad te hebben gestolen. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De fiets is in beslaggenomen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist onder invloed van alcohol

WINSCHOTEN De politie heeft dinsdagavond een 43-jarige automobilist uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. Op de Blijhamsterweg in Winschoten werd de automobilist door agenten langs de kant van de weg gezet. Uit een ademanalysetest bleek dat de bestuurder 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod van 5 uur kon hij het politiebureau weer verlaten. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Veel mis met alcomobilist

LEEK De politie heeft dinsdagnacht een 35-jarige automobilist uit Leek aangehouden. Surveilleerden agenten zagen de bestuurder stilstaan op de vluchtstrook van de A7. Toen agenten polshoogte wilden nemen ging hij er als een haas vandoor. Op basis van kentekengegevens kon de bestuurder op De Grouw in Leek worden getraceerd. Bij controle bleek dat de Leekster te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn auto bleek niet te zijn verzekerd. Het rijbewijs van de alcomobilist is in beslaggenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 20 september op diverse plaatsen op snelheid en fietsverlichting

* Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1884, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1857, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2520, aantal overtredingen: 127, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Grootegast, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 550, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Groningen: De politie heeft dinsdagavond tussen 20:50 en 22:00 uur bij een verlichtingscontrole 22 bekeuringen uitgedeeld. De controle vond plaats op de Zonnelaan.