Politie Groningen

Beroving op bejaarden opgelost

Hoogezand, 22-09-2010 o Met de aanhouding van een 30-jarige man uit Hoogezand heeft de politie twee berovingen en een aantal gevallen van internetfraude opgelost.

Aanleiding

Op zondagmiddag, 25 juli werden twee bejaarde vrouwen beroofd. De beide dames, 75 en 81 jaar, zaten op een bankje aan de Van der Duyn van Maasdamweg in Hoogezand. Op enig moment kwam een jongeman aangefietst. Hij griste twee tassen weg uit de rollator van de bejaarde dames. In de tassen zaten onder anderen diverse sleutels en een geldbedrag.

Aanhouding

Na een gedegen rechercheonderzoek kon de politie vorige week de 30-jarige verdachte hiervoor aanhouden. Naast deze beroving wordt de Hoogezandster ook verdacht van een beroving van een taxichauffeur in Hoogezand en het plegen van meerdere gevallen van internetfraude.

Motief

Tijdens het verhoor gaf de man aan dat geldgebrek voor zijn verslaving aan verdovende middelen het motief was voor daden. Hij is inmiddels voorgeleid voor de rechter-commissaris. Zij heeft de verdachte in afwachting van zijn rechtszaak naar huis gestuurd. De verdachte is een bekende van de politie.

Beslissing

De politie heeft het onderzoek afgerond. Het proces-verbaal wordt gestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de verdachte gaat gebeuren.