Politie Flevoland

Fietser zwaargewond bij aanrijding

Zeewolde, 22-09-2010 o Een 51-jarige man uit Amersfoort is dinsdagmiddag zwaar gewond geraakt toe hij werd aangereden door een automobilist. Het ernstige ongeval vond rond 16.30 uur plaats op de Flediteweg nabij de Groenewoudseweg in Zeewolde. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De automobilist, een 46-jarige vrouw uit Zeewolde, reed over de Flediteweg komende uit de richting van de Groenewoudseweg en gaande in de richting van het Nijkerkerpad.

Het slachtoffer fietste op de Flediteweg komende uit de richting van de Groenewoudseweg en gaande in de richting van het Nijkerkerpad.

Vermoedelijk werd het zicht van de automobilist door zonlicht belemmerd. Hierdoor zag zij de fietser pas op het laatste moment. De vrouw uit Zeewolde probeerde nog te remmen en uit te wijken maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Met de rechtervoorzijde van haar personenauto raakte zij de achterzijde van de fiets. Hierdoor belandde de fietser uiteindelijk in de berm.

Analisten van de VerkeersOngevallenDienst hebben ter plaatse technisch onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.De toestand van het slachtoffer is nog onbekend, wel duidelijk is dat de man ernstige verwondingen heeft opgelopen.