Het Europees Sociaal Fonds: een boeiend verhaal 22/09/2010 11:02

PR Newswire

BRUSSEL, September 22, 2010 /PRNewswire/ -- Op zoek naar een verhaal met een diepmenselijke inslag? Denk dan eens aan het Europees Sociaal Fonds. Het ESF is geen reeks saaie statistieken, maar het kader van duizenden fascinerende verhalen over avonturen waaraan mensen zich hebben gewaagd.

Voor het zien van de Multimedia News Release, klik hier:

http://multivu.prnewswire.com/mnr/prne/europeancommission/44185/

In antwoord op de economische crisis helpt het ESF jaarlijks 10 miljoen Europeanen hindernissen te overwinnen en hun leven weer op de rails te krijgen. Het fonds investeert elk jaar EUR 10 miljard in projecten die mensen helpen een nieuwe vaardigheid aan te leren, een betere baan te vinden, een eigen bedrijf te starten, enz. Het ESF werd 50 jaar geleden opgezet en is sindsdien uitgebreid om te kunnen inspelen op de veranderende behoeften van de Europese bevolking. In 1970 was het goed voor nauwelijks 1 % van de Europese begroting, maar dat percentage is intussen opgelopen tot 10 %. Tussen 2007 en 2013 wordt ongeveer EUR 75 miljard geïnvesteerd.

ESF-projecten helpen mensen in alle mogelijke situaties. Zij leren mensen om te gaan met een handicap, helpen hen kinderopvang te vinden of een eigen bedrijf te starten, begeleiden hen in de overgang van school naar werk, leren hen om te gaan met ontslag, zorgen ervoor dat zij gemakkelijker worden opgenomen in een nieuwe gemeenschap en helpen hen op oudere leeftijd een baan te vinden. Alle projecten worden opgezet en uitgevoerd door partnerorganisaties als onderwijsinstellingen, vrijwilligersorganisaties en vakbonden, die de lokale en regionale behoeften van de mensen kennen.

Wat wij u kunnen bieden

Er staat een brede waaier van video's (
http://ec.europa.eu/employment_social/esf/video/videos_nl.htm), interviews (http://ec.europa.eu/employment_social/esf/video/videos_nl.htm) en foto's (http://ec.europa.eu/employment_social/esf/photos/photos_nl.htm) te uwer beschikking, met inbegrip van 11 VNR's in 23 talen (6'35) over het ESF in actie.

Om u een nog beter inzicht te geven in de rol die het ESF in het leven van mensen kan spelen, zijn nu ook 54 persoonlijke verhalen (http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=668?=nl) beschikbaar (twee uit elke EU-lidstaat). Het betreft korte videoclips (1' tot 1'30) in 23 talen, die u kunt bekijken of verder opvolgen.

U kunt alle video's in uitzendkwaliteit downloaden
(http://ec.europa.eu/employment_social/esf/video/videos_nl.htm ) (23 talen, gerangschikt volgens thema en land) alsook teksten (
http://ec.europa.eu/employment_social/esf/video/videos_nl.htm) van langere interviews die u kunt gebruiken.

In de fotobibliotheek (
http://ec.europa.eu/employment_social/esf/photos/photos_nl.htm) vindt u foto's van de verschillende personen die zijn geïnterviewd.

Informatie over het ESF in alle EU-lidstaten (
http://ec.europa.eu/employment_social/esf/members/index_nl.htm)

Het gratis boek Een verschil maken in het leven - De EU
investeert in mensen via het Europees Sociaal Fonds (
http://bookshop.europa.eu/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/EU-Bookshop-Site/nl_NL/-/EUR/ViewPublication-Start?PublicationKey=KE7809858) met alle 54 interviews en een dvd van de videoclips kan besteld worden via de hyperlink. Het boek is beschikbaar in 23 EU-talen.

(Vanwege de lengte van deze URL kan het nodig zijn om deze hyperlink te knippen en plakken in het adresveld van uw internetbrowser. Verwijder zonodig de spatie.)

Meer informatie over de activiteiten van het ESF
(http://ec.europa.eu/employment_social/esf/index_nl.htm)

Zend een e-mail naar esf@ec.europa.eu voor meer informatie
over de mensen en de projecten.
Zend een e-mail naar esf@ec.europa.eu voor meer informatie over de mensen en de projecten.






-