Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 22-09-2010

Jongen uit Etten-Leur verdacht van zware mishandeling Bredase jongen

BREDA: Een 15-jarige jongen uit Etten-Leur is dinsdagmiddag
aangehouden, nadat hij zich rond 17.30 uur met zijn vader meldde op het bureau aan de Vlaanderenstraat. De jongen wordt verdacht van zware mishandeling.

Hij duwde in het voorbijgaan een 17-jarige jongen uit Breda die achter op een scooter zat. Dat gebeurde dinsdagmiddag kort na 14.30 uur op het Van Coothplein. Daarbij viel de jongen van de scooter en werd diverse malen hard getrapt door de verdachte die er vervolgens vandoor ging. Het slachtoffer werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, hij hield diverse kneuzingen en blauwe plekken aan het incident over. Beide jongens kennen elkaar, volgens het slachtoffer zou er een conflict om een meisje zijn. De verdachte is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Litouwers (22 en 25 jaar) met geprepareerde tas gearresteerd

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.15 uur twee Litouwse mannen (22 en 25 jaar) aangehouden. Het tweetal was met een tas met aluminium folie aan de binnenkant - bedoeld om het alarm in winkels te ontwijken - een sportzaak op de Ginnekenstraat binnengelopen en kort daarna weer vertrokken. De beveiliging hield het tweetal staande, ze hadden niets gestolen. Toch werden de mannen, die verblijven in Bakel, aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het is volgens de APV van de gemeente Breda verboden om met een geprepareerde tas over straat te gaan.

Politie controleert brom- en snorfietsen: zestien bekeuringen

BREDA: De politie heeft dinsdag een uitgebreide controle van brom- en snorfietsen gehouden. De controleplaats was ingericht bij het bureau aan de Tuinzigtlaan. Een motorrijder van het districtelijk scooterteam begeleidde de te controleren brom- en snorfietsen naar die locatie. In totaal werden circa vijftig voertuigen geïnspecteerd en zestien bekeuringen uitgeschreven. Dat gebeurde vooral omdat de brom- en snorfietsen waren opgevoerd, maar ook reden enkele bestuurders zonder rijbewijs. De inspectie past in een serie van controles die in het begin van het nieuwe schooljaar worden gehouden.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 22-09-2010 11:02 | © Regio Midden en West Brabant |