Politie Drenthe

Woensdag 22 september 2010

Provincie Drenthe, 22-09-2010

Politie onderzoekt diefstal auto

KLAZIENAVEEN Op dinsdagochtend, omstreeks 11:00 uur, werd op de Ambacht een personenauto gestolen. De eigenaar van de auto, een 38-jarige man, liet de auto stationair draaien. Vervolgens laadde hij enkele goederen en bracht deze het bedrijfspand binnen. Bij terugkomst bleek de auto, een grijs gekleurde Mercedes type E200 te zijn weggenomen.

Politie onderzoekt inbraak bedrijf

EMMERCOMPASCUUM Dinsdagnacht is ingebroken bij een bouwmarkt gevestigd aan de Kijlweg. Door de dader(s) werd een gat geknipt in de omheining van het bedrijfsterrein. Vervolgens werd een konijnenhok gestolen. De politie onderzoekt deze inbraak.

Politie onderzoekt diefstallen uit VW en Audi

MEPPEL Maandagnacht is ingebroken in acht autos in de wijk Koedijkslanden. Aan de Ereprijs, Laarwoud, Havixhorst en Bernagie werden zes VWs en twee Audis opengebroken. Uit de VWs verdwenen in alle gevallen het ingebouwde RNS 510 multimediasysteem. Uit de Audis raakten de eigenaren een zelfde soort ingebouwd systeem kwijt van het type MMI Plus. De daders kwamen de autos binnen via de portieren open te breken. De ingebouwde systemen zijn gedemonteerd. De politie onderzoekt deze serie inbraken.

Aangehouden winkeldief

ASSEN Dinsdagmorgen werd een 26 jarige man uit Zuidlaren door een medewerker van een winkel in de Oudestraat aangehouden. De man was betrapt van het stelen van diverse sportartikelen. Hij is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Na het afleggen van de verklaring is hij heengezonden. Van de winkel krijgt hij een toegangsverbod.

Getuigenoproep: Caravan uitgebrand

ECHTEN De politie ontving dinsdagmiddag, omstreeks 12:00 uur een melding aan de Koekangerweg over het in brand staan van een voertuig in het bos, nabij het fietspad in de buurt van de manege. Ter plaatse bleek een caravan volledig te zijn uitgebrand. De politie roept getuigen op die mogelijk iets verdachts hebben gezien of voertuigen hebben zien rijden in de omgeving van de brand. Getuigen kunnen bellen met de politie De Wolden via het nummer 0900-8844.

Auto botst tegen boom

EMMEN Dinsdagochtend reed een 20- jarige man uit Emmen in zijn auto over de Valtherweg in Exloo, in de richting Valthe. In de bocht, ter hoogte van afslag naar de manege, verloor de bestuurder zijn macht over het stuur en belandde vermoedelijk in de berm, waarna hij doorschoot naar de andere rijbaan en raakte daarbij twee bomen. De bestuurder die lichtgewond raakte, kon zelf uit de auto komen. De man is door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd om te worden onderzocht. De VOA onderzoekt de aanrijding.

Politie onderzoekt woninginbraak

ASSEN Dinsdag is tussen acht uur s morgens en vijf uur s middags ingebroken in een woning aan de Beilerstraat. De dader is via een bovenraampje aan de achterzijde van de woning naar binnen geklommen. Uit de woning verdween een laptop. De 46-jarige bewoner deed aangifte. De politie onderzoekt deze inbraak.

Resultaten aangekondigde snelheidscontrole

ASSEN Dinsdag is op de Industrieweg gecontroleerd op snelheid. Een aantal van 3450 voertuigen passeerde de controlepost; 380 daarvan reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u. De maximumsnelheid op de Industrieweg is 50 km/u.

Caravan brandt uit

HOOGEVEEN Dinsdagavond is aan de Zeppelinstraat brand uitgebroken in een caravan op een bedrijfsterrein. De brandweer bluste de brand. Van de caravan is weinig meer over. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.