Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.45 uur

Utrecht, 22-09-2010

Aanrijding met letsel

AMERONGEN Dinsdagmiddag 21 september ontstond een aanrijding tussen een fietser en een gestolen personenauto.

Rond 16.30 uur fietste een 61-jarige man uit Soest over de Koningin Wilhelminaweg, ter hoogte van het tankstation werd hij geschept door een personenauto en raakte daarbij lichtgewond. De 21-jarige man uit Veenendaal die achter het stuur zat, reed na het ongeluk door. De personenauto bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Kort na het ongeluk wist de politie de man staande te houden. Hij is meegenomen naar het bureau en zit vast op verdenking van diefstal en het doorrijden na een verkeersongeval.

Gewapende overval

VEENENDAAL Een man pleegde op dinsdagmiddag 21 september een gewapende overval op een benzinestation.

Rond 17.30 uur kwam een man een benzinestation aan de Gildetrom binnen. Hij bedreigde een medewerkster met een steekwapen en eiste geld. Vervolgens ging hij er met een geldbedrag vandoor. Het slachtoffer belde de politie en meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Aan de hand van het signalement van de verdachte stelden agenten een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

De verdachte is een lichtgetinte man van 40-45 jaar, ± 1.85 meter en een normaal tot slank postuur. Hij droeg een donkere stoffen jas, een donkere pet en had een donkere sjaal om.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die rond 17.30 uur iets verdachts op of in de omgeving van de Gildetrom hebben gezien of die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.