Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 12.15 uur

Utrecht, 22-09-2010

Jeugdoverlast

BREUKELEN Agenten hielden na een melding van jeugdoverlast op dinsdagavond 21 september een jongen aan voor bedreiging.

Rond 22.55 uur kreeg de politie de melding dat jongeren op de Dannestraat voor overlast zorgden. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat er een scooter met daarop een jongen wegreed. Zij hoorden dat de jongen, terwijl hij wegreed, een man verbaal met de dood bedreigde. Agenten hielden de scooterbestuurder, een 16-jarige jongen uit Breukelen, tegen. De man die hij had bedreigd, bleek de melder van de overlast te zijn. De man deed aangifte van de bedreiging. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond

MAARSSEN Een man raakte in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 september gewond bij een ruzie in een woning.

Rond 05.35 uur kreeg de politie de melding dat een man in een woning in Maarssen door messteken gewond was geraakt. Agenten gingen met spoed ter plaatse. De bewoner, een 61-jarige man uit Maarssen, bleek meerdere steekwonden te hebben opgelopen. Hij verklaarde ruzie te hebben gekregen met een bekende van hem. Bij die ruzie was het slachtoffer meerdere malen gestoken, waarna de verdachte ervandoor was gegaan. De Maarssenaar is voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten stelden een onderzoek naar de verdachte, een 22-jarige man uit Maarssen, in en wisten hem bij zijn woning aan te houden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.