Gemeente Blaricum


* Gemeentebestuur schouwt Blaricumse wijk Bijvanck

Gemeentebestuur schouwt Blaricumse wijk Bijvanck

22-09-2010
Afgelopen maandag (20 september) hebben college- en raadsleden van de gemeente Blaricum per fiets een wijkschouw gedaan in de wijk Bijvanck. Tijdens dit bezoek kregen zij onder andere informatie over de besteding van de (extra) budgetten die de gemeenteraad de afgelopen paar jaar voor de wijk beschikbaar heeft gesteld. Onderweg werd op een aantal plaatsen gestopt voor een toelichting op met name de (onderhouds)werkzaamheden aan het groen en de infrastructuur.

Wethouder Ineke de Joode-Baljet: "Er zijn altijd verbeterpunten te vinden, maar het is ook goed om eens met eigen ogen te zien dat er de afgelopen anderhalf jaar veel werk is verzet in de Bijvanck. Daar mogen we best trots op zijn. Bovendien staat er nog het nodige gepland voor het komende jaar. De buitenruimte rond de terraswoningen wordt binnenkort opgeknapt, er komt een nieuwe brug bij het Palingpad, het centrumplan vordert gestaag en binnenkort wordt laatste hand gelegd aan de zorgroute. Om maar eens wat te noemen. En dan is er natuurlijk ook nog de reconstructie van de Randweg Oost en 't Merk. Zeker voor een dorp als Blaricum een zeer fors project."

Route
De start van de wijkschouw was op de hoek Koggewagen/Langwagen. Vervolgens ging de route via Koggewagen, Stam en Stobbe. In deze straten zijn eerder dit jaar het groen en de bestrating gerenoveerd. Daarna ging het gezelschap richting Wetering (Centrumplan Bijvanck), Palingpad en het parkje achter Het Schaar (opknappen buitenruimte rond de terraswoningen) en verder via Booket en Buizerd (laatste fase wijkomvattende groenrenovatie).

Het laatste deel van de fietsroute ging door het park langs de Stichtseweg, in de richting van het kruispunt Randweg. Daar is deze week gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de reconstructie van Randweg Oost en 't Merk.

|