Politie Haaglanden

Persberichten 22 september

Haaglanden, 22-09-2010

Man die waxinelichthouder gooide nog vast
Den Haag De 29-jarige man die op Prinsjesdag een waxinelichthouder tegen de Gouden Koets gooide waarna hij direct werd overmeesterd en aangehouden zit nog vast. Hij wordt vrijdag 24 september voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek loopt nog. Over het motief voor deze eenmansactie is nog niks bekend.

Brutale diefstal
Den Haag Uit een winkel aan de Laan van Waalhaven werd dinsdagmiddag 21 september op een wel heel brutale manier een scooter gestolen. Een jongen van ongeveer 14 jaar liep rond 17.20 uur al een tijdje door de winkel en stelde af en toe een vraag aan de verkoper, die op dat moment met andere klanten bezig was. Opvallend was dat uit één van de zakken van de jongen twee schroevendraaiers staken. Hoewel de verkoper de jongen niet vertrouwde, ging hij toch met de andere klanten naar een naastgelegen ruimte om hen verder te helpen. Toen hij terug kwam, was er een scooter weg. De man deed aangifte; de politie onderzoekt de zaak.

Wie de schoen past
Den Haag Een 28-jarige Rotterdammer werd dinsdag 21 september aangehouden, nadat een bedrijfbeveiliger had gezien hoe hij op splinternieuwe schoenen uit een pashokje van een modewarenhuis in de Vlamingstraat kwam. In de winkel werd onder een stelling met herenschoenen een paar oude, afgetrapte schoenen teruggevonden in dezelfde schoenmaat, met daarin het afgescheurde label van de nieuwe schoenen. Behalve nieuwe schoenen droeg de Rotterdammer ook nieuwe sokken en had hij een nieuwe broek in zijn tas verstopt. Bij de fouillering werden verschillende alarmlabels en een tang aangetroffen. De man is aangehouden voor winkeldiefstal.

Vijf weken gevangenis voor dubbelparkeerder
Den Haag Surveillerende agenten troffen dinsdag 21 september rond 17.30 uur op de Hoefkade een dubbelgeparkeerd bedrijfsbusje aan. In de bus zat een 54-jarige Hagenaar. Bij controle van de gegevens van de Hagenaar bleek dat hij nog voor ruim 2000 euro aan onbetaalde bekeuringen op zijn naam had staan. Omdat de man aangaf de boetes niet te kunnen betalen, is hij aangehouden en overgebracht naar het arrestantenverblijf. Hij zit de komende vijf weken vast.

Niet gekeurd, niet verzekerd én gesignaleerd
Den Haag Surveillerende agenten controleerden woensdagochtend 22 september rond 04.30 uur in de Stevinstraat een personenauto. Het bleek dat de auto niet gekeurd en ook niet verzekerd was. De bestuurder, een 43-jarige man uit Vaassen werd daarop aangehouden. Op het politiebureau bleek daarna dat de man ook nog eens gesignaleerd stond voor 282 Euro. Vrienden van de man hebben dit bedrag aan de balie afgerekend waarop de man, met een aantal processen-verbaal op zak, het politiebureau mocht verlaten.

Dronken wildplasser achter het stuur
Den Haag Een 19-jarige Delftse automobilist werd dinsdag 22 september om 23.50 uur aangehouden door surveillerende politieagenten. De agenten reden op de Zuiderparklaan achter een auto, toen de bestuurder ineens stopte, uitstapte en tussen de geparkeerde autos ging staan plassen. Toen de agenten hem daarop aanspraken, roken zij een alcoholwalm. Hierop moest de man blazen; hij blies 380 ugl en kreeg hij meerdere processen-verbaal en een rijverbod.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnende bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Beroving onder bedreiging van een vuurwapen
Den Haag Twee Haagse jongens van 19 jaar werden dinsdagavond om 22.50 uur beroofd van een laptop en hun mobiele telefoons door twee getinte mannen met een vuurwapen. De jongens verklaarden dat de mannen bij hun in tram 4 hadden gezeten en dat zij ook op de Dierenselaan uitgestapt waren. Toen de jongens gingen pinnen op de Apeldoornselaan stonden de mannen achter hun. De jongens liepen daarna weg maar werden op de kruising van de Kootwijkstraat met de Apeldoornselaan aangesproken door de mannen. Zij moesten toen, onder bedreiging van een vuurwapen hun laptop en hun mobiele telefoon afgeven. Hierna zijn de mannen in onbekende richting weggelopen.
Het signalement van de mannen luidt: dader 1 is licht getinte man van ongeveer 1.75 meter lang. Hij droeg donkere kleding en had een donker petje op. De tweede dader, de dader met het vuurwapen, was ook een donker getinte man van ongeveer 1.75 meter lang. Ook hij droeg donkere kleding en was kaal. De politie heeft met meerdere eenheden gezocht naar de daders maar heeft helaas niemand meer aangetroffen. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem

57 km te hard bij wegwerkzaamheden; 630 euro boete Leidschendam - Voor het te hard rijden bij wegwerkzaamheden op de A4 kreeg een 22-jarige man uit België een hoge geldboete. De man reed op 22 september rond 02.30 uur over de A4 in de richting van Amsterdam. Ter hoogte van werkzaamheden aan de weg werd de snelheid van de man gemeten. Vanwege de werkzaamheden geldt daar momenteel een maximale snelheid van 70 km per uur. De man reed hier echter met een snelheid van 127 km per uur. Omdat de man in België woonachtig is kreeg de man direct een transactie van 630 euro aangeboden die de man moest betalen.

Fietsendief op heterdaad betrapt
Rijswijk - De politie hield dinsdag 21 september rond het middaguur een 38-jarige man uit Den Haag aan die op de Verrijn Stuartlaan een fiets uit een fietsenstalling bij een bedrijf had weggenomen. De man was bij het bedrijf binnen geweest om geld te vragen voor benzine. Toen de man geen geld kreeg en de deur werd gewezen, verliet hij het pand. Even later zag men dat er vanuit de fietsenstalling een fiets weggenomen was. De politie hield in de buurt de man aan die aan het signalement voldeed. Ook de fiets werd in de buurt aangetroffen. De man was een bekende van de politie. De man kreeg een dagvaarding mee om voor de rechter te verschijnen. De fiets werd teruggegeven aan de eigenaar.

Politie houdt 14-jarige winkeldief aan
Rijswijk - De politie reageerde dinsdag 21 september om 14.30 uur op de melding dat er in het winkelcentrum In de Bogaard een jongen was betrapt bij het stelen van 2 telefoonkaarten. Bij een elektronicawinkel in de Prins Willem Alexanderpromenade betrapte winkelpersoneel de 14-jarige Haagse jongen bij het stelen van de kaarten. Agenten brachten de jongen over naar het bureau alwaar de ouders van de jongen in kennis werden gesteld. De jongen kreeg een dagvaarding uitgereikt voordat hij het bureau mocht verlaten.

Telefoon weggenomen; politie zoekt getuigen
Rijswijk - Een 26-jarige vrouw raakte dinsdag 21 september omstreeks 19.00 uur tijdens een telefoongesprek haar mobiele telefoon kwijt. De vrouw zat op een bankje van tramhalte lijn 17 ter hoogte van winkelcentrum In de Bogaard toen haar mobiele telefoon uit haar hand werd gerukt. Een nog onbekende man ging er hierna vandoor met haar telefoon. De politie is op zoek naar mensen die iets gezien hebben. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie houdt twee verdachten mishandeling aan
Wateringen - Een vermeende ruzie over het lossen van een lading goederen leidde dinsdag 21 september omstreeks 08.10 uur tot de aanhouding van twee mannen voor mishandeling. Een van de verdachten riep de hulp in van de politie omdat hij ruzie had gehad met een vrachtwagenchauffeur over het lossen van een lading op de Noordweg. Omdat beide partijen er samen niet uitkwamen moest de politie tussenbeide komen. Al snel bleek dat tijdens de ruzie over en weer klappen waren gevallen en dat een tweede man de melder te hulp was geschoten en de vrachtwagenchauffeur in een soort houtgreep had genomen. Door de beknelling was de chauffeur, een 48-jarige man uit Heukelum, buiten bewustzijn geraakt. De chauffeur deed aangifte van mishandeling. Beide mannen werden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie treft gestolen bromfiets aan
's-Gravenzande - Oplettende agenten op de mountainbike troffen dinsdag 21 september om 21.10 uur bij het basketbalveldje aan de Koningin Julianaweg een gestolen bromfiets aan. Vijf jongens in de leeftijd van 15 tot 20 jaar die daar werden aangetroffen, moesten mee naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. In de kleding van één van de jongens trof de politie een loper voor een fietsslot aan. Deze nam de politie in beslag. De politie onderzoekt de zaak. De jongens mochten na verhoor het bureau weer verlaten.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag - Op de Melis Stokelaan ontmantelden agenten dinsdagmiddag 21 september een hennepkwekerij. Buren maakten een melding van wateroverlast. In de betreffende woning troffen de agenten 400 stekken aan. Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. De stekken en bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De 66-jarige bewoner werd aangehouden.

Middagdutje
Delft Op de kruising van de Kruithuisweg en de Laan der Verenigde Naties stond dinsdagmiddag 21 september om 13.45 uur een 63-jarige automobilist te wachten voor het rode verkeerslicht, om vervolgens de Kerkpolderweg op te gaan. Het viel agenten op dat de man bijna achter het stuur zat te slapen, daarom besloten ze hem te laten stoppen. Pas na een paar keer lukte het hem om een blaastest te volbrengen; het apparaat gaf 1,47 promille aan, terwijl 0,5 is toegestaan. Zoals te doen gebruikelijk moest de man op het politiebureau nog een keer een blaastest afleggen. Dit kreeg hij echter niet voor elkaar, waarna zijn bloed werd afgenomen. Het rijbewijs van de Delftenaar werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Teveel gedronken
Pijnacker - Bij het zien van een motoragent zette een 49-jarige automobilist woensdagochtend 22 september om 01.45 uur snel zijn auto langs de kant van de Acacialaan. Uiteraard kreeg de agent hierdoor argwaan en besloot hem te controleren. De man bleek te veel gedronken te hebben en blies 440 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Omdat het al de tweede keer was dat de man met teveel alcohol op achter het stuur was gekropen, wordt via het CBR een onderzoek naar zijn rijvaardigheid ingesteld.