Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 22-09-2010

Motorrijder (25) raakt ernstig gewond bij botsing

TILBURG: Een 25-jarige motorrijder uit Goirle raakte dinsdagmiddag 21 september 2010 levensgevaarlijk gewond bij een verkeersongeval.

Het ongeluk gebeurde rond 17.00 uur toen het slachtoffer over de Stappegoorweg in de richting van de Ringbaan Zuid reed. Hij passeerde op de Stappegoorweg een stilstaande stadsbus. Op hetzelfde moment reed er een bestelbus over de Apennijnenweg in de richting van de
Stappegoorweg. Ter hoogte van de kruising van deze twee wegen wilde de automobilist linksaf slaan. De motorrijder en de bestelbusbestuurder konden elkaar niet zien vanwege de stadsbus. Er ontstond een
aanrijding, waarbij de 25-jarige motorrijder ernstig gewond raakte. Hij liep vermoedelijke hersenletsel op en is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Leerlingen en docenten van het ROC aan de Stappegoorweg verleenden als eersten hulp aan de gewonde motorrijder. De politie ontfermde zich over de 59-jarige automobilist, die erg aangedaan was door het ongeval. Verder hebben agenten de familie van het slachtoffer op de hoogte gebracht van de gebeurtenissen. Verkeersongevalanalisten van de politie Midden en West Brabant onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. Vanwege het sporenonderzoek is de weg tot 20.00 uur afgesloten geweest. Voor het ROC is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

Fietsendief ingerekend

RIEL: De politie arresteerde dinsdag 21 september 2010 om 18.30 uur een 26-jarige man uit Riel. Hij was kort tevoren betrokken geweest bij een fietsendiefstal. Rond 17.30 uur werd bij een supermarkt de Blokakkers een damesfiets gestolen door twee mannen. De arrestant bestuurde bij de diefstal een bromfiets, terwijl zijn mede-dader er met de gestolen fiets vandoor ging. Aan de hand van het kenteken werd de eigenaar van de bromfiets achterhaald en opgepakt. In de tuin van zijn woning werd het gestolen rijwiel terug gevonden. Van de tweede verdachte ontbrak elk spoor. De politie verwacht hem op korte termijn te kunnen
inrekenen. De gestolen fiets is inmiddels terug naar de rechtmatige eigenaresse.

Gestolen auto terecht

TILBURG: De politie vond dinsdagmiddag 21 september 2010 een gestolen auto terug. Het voertuig stond in een parkeervak in de Mahlerstraat. Omwonenden hadden gemeld dat er een auto met een ingeslagen ruit stond, waarna de politie polshoogte ging nemen. Het bleek om een gestolen auto te gaan, die op zaterdag 7 augustus was gestolen vanaf de Centaurweg. Het voertuig werd veilig gesteld voor een sporenonderzoek. Daarna gaat de auto naar verzekeringsmaatschappij omdat zij de eigenaar al een schadevergoeding heeft uitgekeerd.

Tilburgse politie ruimt hennepkwekerijen

TILBURG: De Tilburgse politie ruimde dinsdag 21 september
hennepkwekerijen.
Ook namen medewerkers van de Belastingdienst deel aan de actie. Op het eerste adres in de Mantingestraat was het meteen raak. Naast een ingerichte hennepkwekerij met 218 hennepplanten, was er ook sprake van een achterstallige belastingschuld. Om die reden legde de
Belastingdienst beslag op de inboedel van de betrokkene.
In een huis aan de Ruitenveenstraat stuitte de politie op 118
wietplanten, alsmede 2,75 kg reeds gedroogde hennep.
In een woning aan de Bunschotenstraat werd een hennepkwekerij, tevens een knipperij en drogerij ontdekt. Hier werden 1.182 stekjes, 157 moederplanten en 54 hennepplanten in beslag genomen.
Tegen de bewoners werd proces-verbaal opgemaakt vanwege overtreding van de Opiumwet. In alle gevallen volgt een nader onderzoek met het oog op eventuele fraude op het elektriciteitsnetwerk.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantages laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de opsporing van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG: De politie controleerde woensdagmorgen 22 september 2010 in de buurt van het Wilhelminapark 51 brom/snorfietsers. Dat gebeurde in het kader van verkeersveiligheid en het terug dringen van overlast door brom/snorfietser. Er werden diverse overtredingen vast gesteld:
- 2 x niet dragen van de verplichte valhelm

- 2 x Lekke uitlaat;

- 17x Overschrijding constructiesnelheid (= opvoeren)

- 3 x Rijden zonder geldig rijbewijs;

- 1 x Niet tonen rijbewijs;

- 1 x Niet tonen kentekenbewijs;

- 1 x Invordering kentekenbewijs.
Er is een brommer voor nader onderzoek in beslag genomen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 22-09-2010 13:39 | © Regio Midden en West Brabant |