Watersportverbond - KNWV

Oudedeurensurfcup 2010 geslaagd

woensdag 22 september 2010

Op 19 september werd voor de tweede maal de Oudedeurensurfcup gehouden in Aalsmeer op de Westeinderplassen. Ook de tweede editie was een groot succes. Veertig surfers plus de Olympisch kampioen gingen van start. Het was een mooi veld, ondanks het slechte weer en de dam-tot-dam loop.

De Oudedeurensurfcup is een surfwedstrijd op ouderwetse surfplanken ouder dan 25 jaar en de surfers zelf moeten ouder zijn dan veertig. Veel bekenden waren aanwezig waaronder Stephan van den Berg en Onno Teillier.

Net zoals vroeger
Het ware zware omstandigheden voor de surfers. In de tweede race zijn er van 39 deelnemers maar negen over de eindstreep gekomen. De surfers vonden dit âoverlevenâ echter weer geweldig en weer net zoals vroeger.

Prijzen
Anita Jansen won uiteindelijk de originaliteitprijs vanwege haar, vanaf 1974, oude surfhanddoek, schoenen en tas. Sjaan de Winter verdiende een eervolle vermelding. Met haar zeventig jaar heeft zij het zware weer getrotseerd en werd hiermee derde bij de dames.

Na afloop van het evenement werd in de opgezette legertent een barbecue georganiseerd. Surfers haalden met elkaar sterke verhalen op.

Uitslagen:
Lichtgewichten

1e Egbert de Sauvage

2e Stephan van den Berg

3e Onno Tellier

Zwaargewichten

1e Peter van Diepen

2e Harold Elfring

3e Jaap Nispeling

Dames

1e Margreet Elfring

2e Monique van de Poel

3e Sjaan de Winter

Meer informatie: http://www.oudedeurensurfcup.nl/