Deelgemeente Charlois Rotterdam

Overdracht waterbeheer Zuiderpark

Met de symbolische overhandiging van een vissenkom droeg wethouder Alexandra van Huffelen het waterbeheer in het Zuiderpark afgelopen zaterdag officieel over aan Waterschap Hollandse Delta. Heemraad Arnold Eekhout van het Waterschap nam de vissenkom in ontvangst.

Wethouder Alexandra van Huffelen overhandigt, onder toeziend oog van deelraadsvoorzitter Ed Goverde, een vissenkom aan heemraad Arnold Eekhout van Waterschap Hollandse Delta (foto: fotopersbureau Cor Vos). Water is een belangrijk onderdeel van het Zuiderpark. Voldoende schoon water maakt het park aantrekkelijker, is goed voor de ontwikkeling van de natuur, voor recreatie en opvang van regenwater. Waterschap Hollandse Delta en de gemeente Rotterdam hebben in het Zuiderpark het bestaande water aangepast en 14 hectare extra oppervlaktewater aangelegd. Zo is een mooi waterlandschap ontstaan, waarin gekanood, geroeid en gevist kan worden. Er zijn fonteintjes, een pierenbadje voor kinderen en leuke zitplekken. Natuurvriendelijke oevers met riet en moerasplanten zorgen voor meer en mooiere natuur. Door deze begroeiing verbetert ook de waterkwaliteit waar vissen en andere waterdieren van profiteren. Vogels maken er hun nesten in en vinden voedsel. Kortom: het is belangrijk om goed voor het water te zorgen.

Tegelijkertijd is van de gelegenheid gebruik gemaakt om het project Zuiderpark symbolisch af te sluiten. Bij de vernieuwing van het park waren de afgelopen jaren vele tientallen bestuurders, bewoners, ambtenaren en bedrijven betrokken. Nu de nieuwe inrichting van het park klaar is, heeft de gemeente het initiatief genomen het waterbeheer over te dragen aan het waterschap.