Deelgemeente Charlois Rotterdam

Wethouder opent speeltuin in de Tarwewijk

Wethouder Hugo de Jonge van Onderwijs, Jeugd en Gezin, opende op woensdag 15 september speeltuin Millinx en zette hiermee een belangrijke stap voor de Tarwewijk.

Deelraadsvoorzitter Ed Goverde en wethouder Hugo de Jonge, omstuwd door enthousiaste kinderen tijdens de opening van de speeltuin (foto: fotopersbureau Cor Vos) De opening van de speeltuin Millinx aan de Moerkerkestraat werd gevierd met alle kinderen van de basisscholen in de wijk. Na het startschot door de wethouder en de voorzitter van de deelgemeente Charlois, Ed Goverde, lieten de kinderen honderden ballonnen vrij. De kinderen konden vervolgens een balletje trappen met voetballer Soufiane Touzani, of zich uitleven op de speeltoestellen.

Campus Tarwewijk

Met de komst van deze compleet nieuwe speeltuin wordt de inrichting van dit wijkgebied als groene schoolcampus langzaam zichtbaar. De zogeheten Campus Tarwewijk bestaat uit een groene en verkeersveilige looproute voor kinderen. Hierdoor worden diverse schoolpleinen en speelpleinen in de toekomst met elkaar verbonden, zélfs onder de metrobaan door.

Bij het ontwerp van de speeltuin Millinx zijn de kinderen uit de Tarwewijk nauw betrokken geweest. Architect Ria Niclaes (architectenbureau Lüthi & Niclaes) heeft een ontwerp gemaakt op basis van de favoriete speeltoestellen van deze kinderen. Deze werkwijze sluit nauw aan op de visie van de investerende partners in de Tarwewijk (Gemeente Rotterdam en Woonstad Rotterdam). De veelal jonge bewoners in de wijk willen zij volop kansen bieden zichzelf te ontwikkelen én veilig op te groeien.