Gemeente de Waard


Politiecontroles omleidingsroutes werkzaamheden N480/479

Begin augustus is de provincie gestart met groot onderhoud aan de Middenpolderweg (N480) en de Veerweg(N479) rondom Streefkerk. De werkzaamheden worden in vier fasen uitgevoerd, waarbij steeds een deel van het traject is afgesloten. Doorgaand verkeer wordt hierbij omgeleid.

De laatste weken zijn er zowel bij de gemeente als bij de politie klachten binnengekomen over te snel rijden. Deze klachten zijn geuit door bewoners die langs de omleidingsroutes wonen. Tevens zijn er diverse malen afzethekken verwijderd waardoor er voor zowel de wegwerkers als de weggebruikers, gevaarlijke situaties ontstonden.

Na overleg met de betrokken gemeenten, de Provincie Zuid-Holland en het Waterschap Rivierenland gaat de politie binnenkort op diverse plaatsen en tijden handhaven op snelheid. Ook zal gecontroleerd gaan worden op het negeren van de gesloten verklaringen.

De wegen waar extra gecontroleerd gaat worden zijn: Schoonenburglaan en Lekdijk te Nieuw-Lekkerland en Nieuwe Veer, Boezem, Dorpsstraat, Bergstoep en de Randweg te Streefkerk.

Dus werk mee aan een verbetering van de verkeersveiligheid en houdt u aan de regels.

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op www.zuid-holland.nl.