Rochdale


19 september 2010
Allemaal beroemde bewoners uit Transvaal op buurtfestival

Het eerste grote buurtfestival staat op het programma voor en door bewoners en ondernemers uit de buurt Transvaal. Tegen het einde van het evenement is er een vrolijke muzikale optocht door de straten van het Krugerplein naar het Oosterpark. In het Oosterpark trouwt een Zeerover uit Transvaal met een Indische prinses uit de Indische buurt.

Op het Krugerplein sluit The band Hotel het festival af met een live optreden. De presentatie is in handen van de rapper Negativ en acteur Mohammed Chaara die beiden zijn opgegroeid in de Transvaal. Het evenement wordt georganiseerd door stadsdeel Oost, de corporaties Ymere, Stadgenoot, Eigen Haard en Rochdale en de welzijnsorganisatie Dynamo in samenwerking met het Rode Loper festival.

Optredens
Er zijn verder optredens van de jonge talenten van Transvaal Danst, de rappers van MC Lazy en Reno the Genius en het Kickboxgala. In een BandEvent kunnen mensen zelf leren muziekspelen en op de filmset van Samira wordt een acteer-workshop gegeven. Rustzoekers kunnen kiezen voor een stoelmassage, een hennatattoo of een portrettekening. Voor de creatieven is er een kunstenaarssalon met inspiratie voor bewonersinitiatieven. Bij de Mobiele Picknicktafel valt volop te genieten van HEIM-Thuis in Transvaal, een kunstproject van Moving Arts Project met, voor en door bewoners. Ook kunnen bewoners aan deze tafel in gesprek gaan met bestuurders en professionals die vanuit de wijkaanpak betrokken zijn.

Het festival vindt op zaterdag 25 september plaats van 13.00 tot 18.00 uur op het Krugerplein. De muzikale optocht (Jalan Jalan optocht) is om 16.00 uur en het optreden van The Band Hotel om 17.00 uur.