Gemeente 's-Hertogenbosch

22-09-2010
CJG opvoedestafette

`Vragen over opvoeding zijn heel normaal'

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 september organiseert het CJG 's-Hertogenbosch de Opvoedestafette. Ouders en kinderen maken dan tijdens allerlei activiteiten kennis met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Wethouder Bart Eigeman: "We vinden het belangrijk om in die week met elkaar in gesprek te gaan over opvoeden en opgroeien. Vooral niet te moeilijk, maar gewoon met alledaagse vragen.

Deze opvoedestafette staat niet op zichzelf. Het ministerie voor Jeugd en Gezin startte in november 2009 met de landelijke Opvoedestafette: een reeks opvoeddebatten door heel Nederland. Opvoeders gaan met elkaar in gesprek over opvoeding om ervaringen te delen en elkaar te inspireren.

Coaching door Koen van der Laak en voorlezen met Erik van Os Tijdens de estafette in `s-Hertogenbosch vinden er een week lang op verschillende plekken in de stad allerlei leuke maar ook interessante activiteiten plaats. Door en voor ouders, verzorgers, kinderen en jongeren. Zo komt Koen van der Laak, voetballer bij FC Groningen, op maandag 20 september naar FC Engelen om met vaders te praten over coaching langs de lijn. Woensdag is er een voorleesworkshop van kinderboekenschrijver Erik van Os. Het totale aanbod vind je op de website www.cjg-s-hertogenbosch.nl . Wethouder Bart Eigeman, zelf vader van drie (puber)dochters: "We vinden het belangrijk dat ouders in deze week met elkaar in gesprek gaan. Iedereen is welkom!"

Bosch' voorleesrecord
De week wordt geopend met het Bosch' voorleesrecord. Dat houdt in: `met zoveel mogelijk mensen op hetzelfde tijdstip voorlezen'. Eigeman geeft de voorleesaftrap op maandagochtend 20 september tussen 9.00-10.00 uur op BBS het Rondeel. Het is de bedoeling om op dat tijdstip in elke groep een kind, ouder of leerkracht te laten voorlezen uit een boek naar keuze van de school. Op de scholen die aan de voorleesestafette meedoen krijgen alle kinderen een boekenlegger. De feestelijke afsluiting van de Opvoedestafette is op vrijdag 24 september. Bart Eigeman staat dan samen met de medewerkers van het CJG 's-Hertogenbosch op het Kerkplein om ballonnen uit te delen en op te laten.

Wat is het CJG?
Het Centrum Jeugd & Gezin (CJG) 's-Hertogenbosch is een plek waar ouders, kinderen en jongeren terechtkunnen met vragen over opvoeden en opgroeien. Het CJG kent geen wachtlijsten, er staat altijd een deskundige medewerker voor je klaar. Je kunt je vraag stellen per e-mail, per telefoon en je kunt bij ons binnenlopen. Je vindt het CJG op drie locaties: Het CJG in de Hinthamerstraat, het CJG inlooppunt in de Palmboomstraat en CJG West in de bibliotheek aan de Helftheuvelpassage. Ook heeft het CJG een website www.cjg-shertogenbosch.nl en zijn ze te bereiken met telefoonnummer 0800-644 14 14.

Kijk voor het totale aanbod van de opvoedestafette of meer informatie op de website van CJG 's-Hertogenbosch: www.cjg-s-hertogenbosch.nl .