Gemeente Etten-Leur


Gemeente daagt inwoners uit met campagne `10 voor Energie!'

De gemeente Etten-Leur zet op vrijdag 1 oktober a.s. de campagne `10 voor Energie!' in. Op dezelfde dag doen dat ook tien andere gemeenten in de regio Breda. Met de campagne worden alle inwoners, zowel huurders als eigenaren van huizen, uitgedaagd om fors te besparen op het energiegebruik in hun woningen. Daartoe staan tien acties centraal, waarmee inwoners een 10 voor energie kunnen scoren.

De campagne wordt ondersteund met de speciale website www.10voorenergie.nl , die o.a. bevat een toelichting op de campagne en op de 10 acties, interviews met inwoners als rolmodellen en aanbiedingen van bedrijven voor energiebesparende producten. Ook is per gemeente te zien welke activiteiten er plaatsvinden tijdens de campagneperiode.

Energiekrant

Rond 5 oktober wordt er huis-aan-huis in Etten-Leur de Energiekrant bezorgd. In deze krant staan interviews met inwoners als rolmodellen, informatie over wat de gemeente zelf doet op het gebied van energie en allerlei interessante artikelen over energiebesparing en duurzame energie. Inwoners maken kans op diverse energieprijzen door de energiepuzzel in de krant op te lossen en op te sturen. Of door de poster in de krant tijdens de campagneperiode goed zichtbaar op te hangen achter een raam in hun huis. Deze poster is ook te downloaden via de website.

In de Energiekrant staat een cadeaubon afgedrukt, die inwoners kunnen inleveren op de Energiemarkt. De eerste honderd bezoekers van de Energiemarkt ontvangen bij inlevering van de cadeaubon gratis een schakelstekker.

Energiemarkt

Op woensdag 27 oktober a.s., van 18.00 tot 21.00 uur wordt er in de Nieuwe Nobelaer een Energiemarkt gehouden. Belangstellenden kunnen hier terecht voor informatie over energiebesparing in en rond hun huis en over duurzame energie. Bedrijven geven er demonstraties met energiebesparende producten dan wel met producten waarmee inwoners zelf duurzame energie kunnen opwekken. Ook zijn er interessante aanbiedingen op het gebied van energiebesparing.

Onderdeel van de campagne "10 voor Energie!" is voorts het scholenproject. Voor leerkrachten en leerlingen van de plaatselijke basisscholen zijn gerichte lesbrieven beschikbaar, aan de hand waarvan aandacht kan worden besteed aan het onderwerp energiebesparing.

De campagne `10 voor Energie!' eindigt na tien weken op vrijdag 10 december a.s.. De campagne is ontwikkeld en wordt gecoördineerd door een extern bureau in opdracht van de 11 gemeenten van de Milieu & Afvalregio Breda.

20100922\pwm\0760

Agenda Opinieraad
Uw bezoek waard

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl