Politie Rotterdam Rijnmond

ongedeerd gevonden

Vermist meisje Kaylee ongedeerd gevonden

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 22-09-2010 14:07

Kaylee Geertsma, het meisje dat gistermiddag als vermist werd opgegeven, is terecht. Het meisje werd vanmiddag ongedeerd aangetroffen in de woning van haar oma. De politie heeft drie aanhoudingen verricht: de moeder en oma van het meisje en een ander familielid. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Gistermiddag liep Kaylee rond 15.15 de klas van haar basisschool aan de Koninginneweg uit. Rond 17.00 uur meldde haar vader de vermissing van zijn dochter bij de politie.

Direct is een onderzoek opgestart door de politie. Daarbij is gesproken met de school en is er nader onderzoek verricht naar de familie-omstandigheden. Ook werd een uitgebreid onderzoek in de omgeving opgestart en keken alle politiemensen in de regio Rijnmond uit naar het meisje.

Al snel richtte het onderzoek zich op de familie van het meisje. In de loop van de avond en nacht zijn vijf huiszoekingen gedaan op diverse locaties in de regio. Hierbij werd de moeder van het meisje aangehouden. Het meisje werd die avond en nacht niet aangetroffen.

Vanochtend vroeg besloot de politie een amber-alert te versturen, omdat het meisje bij de huiszoekingen niet was gevonden en het vinden van het meisje nog steeds de belangrijkste prioriteit was. Het onderzoek ging ondertussen met man en macht door, waarbij onder andere het observatieteam mogelijke verdachten in de gaten hield. De wijkpolitie verrichtte een buurtonderzoek en sprak met diverse bewoners in de buurt. Ook werd de media gevraagd uitgebreid aandacht te besteden aan het vermiste meisje. Naar aanleiding van het amber-alert en de media-aandacht zijn veel reacties binnengekomen. Daar zaten waardevolle tips bij die de ernstige vermoedens van de politie bevestigden dat het meisje ergens binnen de familie werd vastgehouden.

In het begin van de middag is dankzij het uitgebreide onderzoek het meisje in de woning van haar oma in Pernis ongedeerd aangetroffen. De politie doet nader onderzoek naar de achtergronden in deze zaak. Het meisje wordt momenteel met de grootst mogelijke zorg omringd.

Update op bericht: Update vermissing meisje; verdachte gearresteerd