Principeakkoord sociaal plan waterbedrijf Vitens

22/09/2010 15:54

ABVAKABO FNV

Een laatste inspanning om te komen tot een nieuw sociaal plan voor waterbedrijf Vitens heeft een principeakkoord opgeleverd. De gezamenlijke bonden en de werkgever hebben inhoudelijke afspraken gemaakt om een voorgenomen reorganisatie vorm te geven. Eerder was het waterbedrijf terughoudend in het doen van toezeggingen. Het door Abvakabo FNV uitgebrachte ultimatum verloopt hiermee zonder consequenties.

Over de belangrijkste knelpunten zijn nu heldere afspraken gemaakt. Het gaat dan met name om: de termijn waarna een arbeidsrelatie beëindigd kan worden, de regeling voor senioren en het behoud van salarisperspectief bij plaatsing in een lager gewaardeerde functie.

Danielle Wiek, bestuurder van Abvakabo FNV is tevreden met het bereikte resultaat.'We hebben maandag en dinsdag intensief overleg gevoerd om overeenstemming te bereiken voordat het ultimatum zou verstrijken. Het is voor het personeel en het bedrijf goed dat het niet zover heeft hoeven komen.'

De kaderleden van de betrokken bonden leggen het principeakkoord nu met een positief advies aan de leden voor. Hiervoor worden binnenkort ledenraadplegingen georganiseerd.

Vitens zal het principeakkoord volgende week vrijdag aan de Raad van Commissarissen voorleggen. Sinds de fusie in 2006 is Vitens, met ongeveer 1.700 werknemers, het grootste waterbedrijf van Nederland. Het bedrijf is vooral actief in de provincies: Friesland, Overijssel, Flevoland, Gelderland en Utrecht.

Over Abvakabo FNV

Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector met meer dan 350.000 leden. De bond zet zich in voor de belangen van werknemers in diverse beroepsgroepen in de sectoren zorg, welzijn, overheid, nuts, post en telecom.